Cele șapte minuni ale lumii. Această sintagmă sună deja emblematic și, în mod sigur este una pe care am avut șansa să o auzim des, sau, mai bine spus, să o auzim și să o citim Fie că vorbim de enciclopedii, culegeri istorice, manuale școlare, documentare sau reportaje, sintagma de mai sus este una ce apare destul de des, în domeniul turismului, al culturii ori al istoriei. Dar, oare cât de des auzim sintagma „cele șapte minuni ale lumii antice”? Ce pot aduce acestea turistului zilelor noastre? Care sunt oare acestea mai exact și unde le pot găsi pasionații de drumeții, istorie și cultură? Pe ce meleaguri ne poartă o explorarea acestor monumente? În cele ce urmează, vă invităm să vă alăturați unei scurte incursiuni în ceea ce ne poate oferi o asemenea călătorie.
Cele șapte minuni ale lumii antice, Marea Piramidă din Giza, Grădinile Suspendate din Babilon, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodods, Farul din Alexandria, Templul din Efes închinat zeiței Arthemis și statuia lui Zeus, de pe muntele Olimp. Iată deci, că o simplă enumerare a acestor deosebite locuri ne poartă de pe tărâmul elenic al Greciei de atăzi, Iraqul zilelor noastre, Mesopotamia antică și, desigur, nu în ultimul rând Egiptul, a cărui măreție antică dăinuie și astăzi, fiind o încântare pentru ochiul celor pasionați de turism.
Oricare dintre acestea poate reprezenta o destinație propice pentru o vacanță mult visată, în compania celor dragi sau chiar a unui drum autentic de explorare, o aventură de neuitat, fie că plănuim să călătorim singuri, cu familia ori cu prietenii. În oricare dintre aceste scenarii, călătorul zilelor noastre se poate baza pe o asigurare de călătorie de la AXA, pentru a se asigura că nu poartă cu sine grijile unui aventurier ori explotaor al secolelor trcute.