Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto/video) Un milionar a construit o Arcă a lui Noe şi are un plan ambiţios: „Eu cred tot ce scrie în Biblie”

Foto: Arkofnoah.org

Sci-Tech

(foto/video) Un milionar a construit o Arcă a lui Noe şi are un plan ambiţios: „Eu cred tot ce scrie în Biblie”

Milionarul Johan Huibers a investit o sumă considerabilă pentru o construcţie impresionantă: Arca lui Noe în mărime naturală. Credincios, bărbatul a încercat să respecte măsurătorile din Geneza 6:15 („Să o faci astfel: lungimea ei să fie de trei sute de coţi, lăţimea – de cincizeci, iar înălţimea – de treizeci”).

Aşadar, nava are 2.500 de tone şi cinci etaje, fiind mai mare decât un teren de fotbal, şi poate transpora peste 5.000 de oameni. De asemenea, arca este dotată cu un centru de evenimente, un muzeu interactiv şi, pentru a fi cât mai aproape de povestea biblică, este decorată cu animale din lemn, precum gorile, foci, elefanţi şi crocodili.

„Poate suna înfricoşător, însă eu cred tot ce scrie în această carte, scoaţă cu scoarţă”, a declarat afaceristul pentru Daily Mail indicând către o Biblie evreiască.

Arca lui Noe / Sursa:arkofnoah.org

Construită în urmă cu şase ani, nava avea rolul iniţial de a-l transporta pe milionarul Johan Huibers pe o distanţă de aproximativ 8.000 de kilometri, prin Oceanul Atlantic, la Jocurile Paralimpice din Brazilia, din 2016.

Arca lui Noe / Sursa:Arkofnoah.org

Acest plan a fost abandonat însă din cauza drumului care presupunea costuri uriaşe, iar în timpul scurs de atunci, arca a devenit o atracţie turistică în orăşelul Dordrecht, la sud de Amsterdam.

Arca lui Noe / Sursa:Peter Baas / Boredpanda

Acum, olandezul a anunţat că plănuieşte să călătorească pe arcă până în Israel, şi speră ca bunii samariteni să-l ajute prin donaţii să strângă suma de 1,3 milioane de dolari, bani necesari drumului şi de care nu mai dispune.

Arca lui Noe / Sursa:Bored Panda

„Destinaţia mea preferată pentru arcă este Israel. Este o copie a navei lui Dumnezeu, aşa că e logic să o duc în Ţara Sfântă. Iubesc acel pământ, iubesc acea ţară, îi iubesc pe acei oameni. Ei nu se supun, ei fac ceea ce vor, nu ascultă de nimeni, sunt exact ca mine“, a declarat Huibers.

Arca lui Noe / Sursa:Bored Panda
Arca lui Noe / Sursa:Bored Panda
Arca lui Noe / Sursa:Bored Panda

sursa: Adevărul

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top