Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Rusia prezintă cât de distrugătoare este noua rachetă Kh-35U

Foto: Военное обозрение

Actual

(video) Rusia prezintă cât de distrugătoare este noua rachetă Kh-35U

Ministerul Apărării din Federaţia Rusă a lansat o înregistrare în care arată capacitatea de distrugere a Kh-35U, cea mai nouă variantă a rachetei anti-navă Kh-35U, scrie Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, citat de Știrile Protv.

Potrivit ministerului, racheta a fost lansată de pe un aparat Sukhoi Su-34, fiind însă doar una dintr-un total de opt rachete, toate atingându-şi ţintele.

Racheta Kh-35U este o variantă a modelului Kh-35, lansat în 2015, şi poate fi folosită atât pentru a distruge ţinte navale, cât şi ţinte aflate la sol - precum sistemele de rachete amplasate pe coastă. În plus, Rusia susţine că racheta este imună la contramăsuri.

Potrivit ministerului, racheta Kh-35u are o rază de aproximativ 250 de kilometri - mai mult decât ruta Chișinău - Giurgiulești şi poate distruge ţinte de până la 5.000 de tone.

O fregată poate avea un tonaj (sau deplasare) situat între 1.800-6600 de tone. De exemplu, fregatele de Tip 22 Broadsword (aflate și în dotarea Forțelor Navele ale României) au un tonaj de 4.500-5300 de tone.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top