Alătură-te comunităţii Altfel.md

Cercetătorii au descoperit secretul căsătoriilor durabile și puternice între alcoolici

Foto: Getty Images

Sci-Tech

Cercetătorii au descoperit secretul căsătoriilor durabile și puternice între alcoolici

Oamenii de știință de la Universitatea din Bristol au descoperit motivul pentru care cuplurile care consumă regulat alcool se pot lăuda mai des decât alte cupluri cu o căsnicie puternică și durabilă. Dar care este explicația?

Studiind datele biologice a 47 mii de cupluri, geneticienii a ajuns la concluzia ca la bărbații și femeile care au patima băuturii se întâlnesc mai des diferite devieri ale genei ADH1B.

Asemănarea genetică, potrivit oamenilor de știință, ceea ce înseamnă că tendința spre alcoolism este provocată fie de o singură genă, fie de un grup de gene, schimbările cărora sunt direct legate de abuzul de alcool. Aceeași genă, potrivit oamenilor de știință, influențează alegerea partenerului de viață.

Pentru doi oameni care beau prea mult, seturile genetice vor fi aproximativ aceleași, ceea ce sporește șansele de compatibilitate de „zi cu zi”.

Din această perspectivă, este extrem de dificil pentru alcoolici să conviețuiască cu oamenii care nu au devieri ale genei ADH1B.

Cercetătorii menționează că, în cazul în care o persoană care evită alcoolul se căsătorește cu o persoană care consumă regulat alcool, această genă suferă schimbări, ceea ce înseamnă că o persoană complet sănătoasă dezvoltă în timp o tendință spre alcoolism.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top