Alătură-te comunităţii Altfel.md

Un DJ, primul sud-african de culoare care a avut șansa să zboare în spațiu, a murit într-un accident de motocicletă

Foto: Themba Hadebe/AP Photo

Sci-Tech

Un DJ, primul sud-african de culoare care a avut șansa să zboare în spațiu, a murit într-un accident de motocicletă

Un fost DJ sud-african, care a luptat pentru şansa de a deveni primul african de culoare care ajunge în spaţiu şi a obţinut-o, a murit duminică într-un accident de motocicletă, a anunţat familia sa, potrivit CNN, citat de Adevărul.

Mandla Maseko, 30 de ani, a câştigat o excursie în spaţiu sponsorizată de Academia Spaţială Axe Apollo, în faţa a un milion de competitori, dar n-a mai apucat să-şi îndeplinească visul. Data la care urma să aibă loc excursia nu fusese încă stabilită.

„Nu realizez încă. Sunt invidios pe mine însumi”, spunea el într-un interviu pentru The Guardian.

„Nu încerc să fac din asta o chestiune rasială, dar noi oamenii de culoare am crescut ştiind că putem visa până într-un anume punct. Visam să ajungem poliţişti sau avocaţi, dar ştiam prea bine că nu putem visa mai departe, precum să fim într-o bună zi piloţi sau astronauţi.

„Apoi m-am dus într-o tabără spaţială şi mi-am zis: chiar aş putea fi astronaut”, a povestit el.

El a ajuns pilot privat şi caporal la Forţele de Apărare Naţionale Sud-Africane, potrivit biografiei sale de pe Twitter.

Maseko s-a regăsit pe lista celor 23 de câştigători ai concursului din toată lumea, în 2014, la scurt timp după moartea primului preşedinte sud-african de culoare, Nelson Mandela, care i-a dat mai departe mandatul lui de a aduce o schimbare.

A fost un orator pasionat şi s-a implicat în viaţa comunităţii inspirând mulţi copii africani să urmeze o carieră în ştiinţă, a transmis familia.

În 2016, a primit o distincţie de la Departamentul pentru Educaţie Gauteng din Africa de Sud, iar clădirea unei şcoli ce adăpostea laboratorul de ştiinţe a fost numită după el.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top