Alătură-te comunităţii Altfel.md

Roma, în pragul unei epidemii din cauza gunoaielor. Autoritățile învinuiesc turiștii

Foto: Tony Gentile/Reuters

Călătorii

Roma, în pragul unei epidemii din cauza gunoaielor. Autoritățile învinuiesc turiștii

Animale sălbatice, şobolani şi tot soiul de insecte fac parte de ani de zile din „populaţia” Romei din cauza gunoaielor care zac săptămâni întregi pe străzile Cetăţii Eterne.

Capitala Italiei se confruntă de un deceniu cu problema urât mirositoare şi extrem de gravă. Iar vara, când temperaturile nu scad sub 30 de grade Celsius, localnicii trăiesc un adevărat calvar. Totul în condiţiile în care taxa anuală pentru gunoi este de 270 de euro de persoană.

Localnicii care plătesc taxele pentru gunoi conștiincios sunt foarte revoltați și nemulțumiți de modul în care statul îi tratează.

La începutul lunii iulie, Ministerul Mediului şi Asociaţia Medicilor avertizau că Roma este pândită de o epidemie. În consecinţă, companiei de salubritate i s-a ordonat să strângă rapid 46.000 de tone de gunoi. Şase mii de angajaţi au fost mobilizaţi şi au lucrat în ture 24 de ore din 24.

Paolo Longoni, director al Companiei de Colectare a Gunoiului: „Primăria Romei s-a văzut nevoită să impună angajaților ture extraordinar de lungi din cauza lipsei de spațiu și echipamente pentru tratarea gunoiului. Faptul că nu avem unde stoca deșeurile nereciclabile conduce la un surplus de 2.800 de tone pe săptămână.”

În fiecare an, Roma produce 1,7 milioane de tone de gunoi, din care reciclează mai puţin de jumătate. Restul trebuie incinerat sau depozitat undeva.

În 2013, capitala Italiei a fost silită să închidă principala sa groapa de gunoi ca urmare a unei decizii a Curţii Europe de Justiţie, din cauza procesării improprii a gunoului nereciclabil. Autorităţile regionale au sugerat deschiderea unei noi gropi de gunoi, dar primarul a respins propunerea.

sursa: Știrile Protv.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top