Alătură-te comunităţii Altfel.md

Site-ul unde poți vedea filme moldovenești pentru doar doi dolari pe zi și să ajuți prin asta cinematografia națională

Foto: Films.md

Cultură

Site-ul unde poți vedea filme moldovenești pentru doar doi dolari pe zi și să ajuți prin asta cinematografia națională

Descoperă Films.md - primul site din Moldova unde poți viziona online filmele autohtone pentru doar doi dolari (aproximativ 35 de lei) pentru 24 de ore și susține prin acest mic aport financiar industria cinematografică națională.

Au trecut anii când aveam acces doar la Moldova 1 și alte două canale de televiziune - unul rusesc și altul românesc care ne țineau la curent cu lumea din afară. Nu prea multe opțiuni, comparativ cu timpurile de azi, când aproape orice film este la un click distanță - pe Netflix, pe zecile de platforme online cu filme gratuite și până nu demult, pe bătrânul Torrentsmd, care a fost închis la sfârșitul anului trecut.

Tunul de lemn”, „Văleu, Văleu nu turna”, „Lăutarii” sau „Nuntă în Basarabia” sunt probabil cele mai cunoscute filme din producția cinematografică autohtonă, compensate pe bună dreptate cu ratinguri foarte înalte pe Internet Movie Data Base - unul din cele mai importante site-uri de filme din lume, dar care nu sunt nici pe departe ultimele.

După 25 de ani de independență, Republica Moldova nu se poate încă lăuda cu o industrie cinematografică prolifică, deși cineaștii noștri, cum sunt Igor Cobâleanski, Eugen Damaschin, Cristian Mungiu, Natalia Saufert sau Iura Luncașu și alții, au ajuns a fi cunoscuți la nivel internațional, fie cu producții proprii, fie colaborând cu studiouri de film de peste hotare.

Filmele autohtone sunt total diferite de ceea ce oferă marile studiouri cinematografice, ele abordează fiecare aspect al vieții din perspectiva realităților de aici, dar anume acesta este farmecul lor.

Așadar, în Moldova a apărut o platformă destinată atât iubitorilor de film autohton dar și celor care sunt dornici să-l descopere - Films.md.

Site-ul este mai mult decât o gazdă pentru aceste filme - este și o platformă care are menirea să susțină industria cinematografică locală, fiind stabilit un preț de doar doi dolari (în jur de 35 de lei) pe zi, sumă pentru care aveți acces la conținut 24 de ore din momentul achitării.

Aici găsiți filme artistice cum ar fi „9 Vieți, regizat de Ivan Naniev, despre viața unui tânăr pe nume Mihai, care a fost asasinat însă i s-a dat șansa să trăiască ultimul an din viață. Conștientizarea faptului că fiecare zi trăită îl apropie de ziua asasinatului face schimbări în comportamentul zilnic și în perceperea realității.

„Plictisit și inspirație” și „Colecția de Arome” - de Igor Cobîleanski.

„Colecția de Arome” este despre un copil și tatăl său care recurg la cea mai dură și mai periculoasă soluție pentru a obține medicamentele zilnice necesare pentru mama sa. Supraviețuirea fizică în contextul sărăciei este crudă și uneori poate distruge iremediabil valorile umane

Aici puteți vedea documentare, cum ar fi „Te iubesc Ion și Doina”:

Sau „Sunt din Moldova. Caut de lucru”:

Filme despre patrimoniul natural, cultural și arhitectural al țării noastre:

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

To Top