Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Regina Elisabeta, supărată pe Netflix pentru portretizarea prinţului Philip în serialul „The Crown”

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Cultură

(video) Regina Elisabeta, supărată pe Netflix pentru portretizarea prinţului Philip în serialul „The Crown”

Potrivit unor surse regale, Regina Elisabeta a II-a (93 de ani) şi-a exprimat supărarea cu privire la modul în care prinţul consort Philip (98 de ani) este portretizat în serialul Netflix „The Crown”

Regina Elisabeta a II-a urmăreşte serialul Netflix „The Crown”, care spune povestea familiei regale britanice. Ba chiar a avut numai cuvinte de laudă cu privire la primul sezon al seriei, potrivit unor surse regale. Lucrurile s-au schimbat odată cu al doilea sezon, când suverana Marii Britanii s-a declarat „supărată” şi „enervată” de faptul că prinţul consort Philip a fost portretizat drept un tată crud şi insensibil, scrie The Sun.

Cel de-al doilea sezon din „The Crown”, apărut în decembrie anul trecut, include o scenă în care prinţul Philip îi impune lui Charles să meargă la şcoala Gordonstoun, după ce acesta ar fi fost victima unor agresiuni din partea colegilor, într-un episod numit „Paterfamilias”.

În serial, prinţul Philip, interpretat de actorul Matt Smith, îi spune adolescentului Charles că este „al naibii de slab”, în timp ce el plânge speriat în avion. „Regina ştie că foarte mulţi dintre cei care se uită la «The Crown» cred că acţiunea întruchipează întocmai viaţa familiei regale şi nu poate schimba acest lucru”, a declarat un reprezentant al Casei Regale pentru The Express.

„Dar pot să vă spun că a fost supărată pentru modul în care prinţul Philip este portretizat: drept un tată insensibil în relaţia cu fiul său. A fost enervată în special de o scenă în care prinţul Philip pare să nu aibă nicio empatie pentru Charles, aducându-l acasă din Scoţia. Acel lucru nu s-a întâmplat în realitate”, a adăugat sursa.

Potrivit istoricului Robert Lacey, prinţul Philip a vrut ca Charles să urmeze această şcoală pentru că este locul în care şi el a studiat. „Philip a fost descris ca insensibil atunci când l-a trimis la şcoală, dar a avut cele mai bune intenţii. A fost o etapă fantastică de dezvoltare în viaţa lui. Credea că va fi la fel şi pentru Charles, dar şcoala s-a schimbat”.

De altfel, însuşi prinţul Charles declara că timpul petrecut la şcoala Gordonstoun a fost neplăcut, fiind chiar un „iad absolut”. „A fost dur în sensul că aveau mai multe pretenţii de la tine ca individ decât ar fi avut alte instituţii, fizic şi mental. Am învăţat multe acolo”.

În 1967, prinţul Charles a părăsit Gordonstoun pentru a urma cursurile Cambridge University.

Hugo Vickers, renumitul biograf regal şi jurnalist, spune că serialul Netflix nu relatează întocmai adevărul, iar episoadele sunt construite în jurul unor invenţii. Regina Elisabeta a II-a şi familia regală, cu excepţia prinţului Philip, au confirmat că urmăresc „The Crown”, care a avut un succes imens în Marea Britanie.

Cel de-al treilea sezon „The Crown” va avea premiera pe 17 noiembrie 2019, pe Netflix.

Seria originală Netflix, „The Crown” („Coroana”), se concentrează pe Regina Elisabeta a II-a ca proaspăt căsătorită, în vârstă de 25 de ani, care se confruntă cu perspectiva descurajantă de a conduce cea mai faimoasă monarhie din lume, în timp ce încearcă să stabilească o relaţie cu prim-ministrul legendar, Sir Winston Churchill (John Lithgow).

În primele două sezoane ale serialului „The Crown” rolul reginei Elizabeth a II-a a fost interpretat de actriţa Claire Foy, prinţul Philip a fost interpretat de Matt Smith, regina-mamă Elisabeta de Victoria Hamilton, iar Anthony Eden de Jeremy Northam.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top