Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Noi imagini cu epava Titanicului. Vaporul dispare dramatic, distrus de timp și de forțele naturii

Foto: ATLANTIC PRODUCTIONS/BBC News

Istorie

(video) Noi imagini cu epava Titanicului. Vaporul dispare dramatic, distrus de timp și de forțele naturii

Scafandrii care au participat la cea mai recentă expediție la locul epavei au depistat faptul că bucăți din Titanic au dispărut pur și simplu, smulse de curenți. O parte importantă din carena navei s-a prăbușit, iar cabina căpitanului este într-o stare de deteriorare severă, scrie BBC.

Comparativ cu starea epavei la începutul anilor 2000, astăzi Titanicul arată mult mai rău, coroziunea provocată de sare și de bacteriile care consumă metalul, combinate cu temperaturile foarte joase, rod într-o manieră foarte rapidă scheletul epavei.

În mod regretabil, asta a implicat și distrugerea luxuriantei săli de ceremonii din aceeași zonă a vasului, conform exploratorilor companiei Caladan Oceanic.

„Și această deteriorare va continua să progreseze” a declarat istoricul Parks Stephenson, specializat pe istoria Titanicului.

„Titanic se întoarce în natură”, a adăugat el.

RMS Titanic zace la fundul apei de mai bine de 100 de ani, la aproximativ 600 km în largul coastei Newfoundland, Canada. Catastrofa s-a produs la 15 aprilie 1912, atunci când giganticul vas de croazieră, o adevărată minune maritimă în acele timpuri, a lovit un aisberg, iar peste 1.500 din cei 2.200 de pasageri au murit.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Istorie

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top