Alătură-te comunităţii Altfel.md

Drama scurtei căsnicii dintre Marilyn Monroe și Arthur Miller, ultimul soț al actriței

Foto: Sam Shaw, Photographer

Cultură

Drama scurtei căsnicii dintre Marilyn Monroe și Arthur Miller, ultimul soț al actriței

Într-o zi de 29 iunie, în 1956, era oficiată căsătoria dintre Marilyn Monroe și dramaturgul Arthur Miller. El avea 35 de ani, iar Marilyn 24 atunci când s-au întâlnit, in 1951. Perechea de vis a Americii și-a spus „Da” în cadrul unei ceremonii civile desfășurate la White Plains, New York.

Potrivit Wikipedia, judecătorul Seymour Robinowitz a oficiat ceremonia grabnică în biroul lui Sam Slavitt (nunta a fost ascunsa presei si publicului). Deși a crescut ca fiind creștină, Marilyn s-a convertit la iudaism înainte de a se mărita cu Miller. El fusese căsătorit șaisprezece ani și avea doi copii. Un bărbat înalt, slab, cu urechi mari și dinți strâmbi, timid și lipsit de umor.

Căsătoria / Sursa:Pinterest

Tocmai aceasta timiditate a fascinat-o pe Marilyn. Îi părea că este siguranța pe care o aștepta de atâta vreme. În căutarea unui cămin, Marilyn, care nu își cunoscuse până atunci tatăl, l-a numit pe Miller, plină de afecțiune, „Daddy”.

Monroe-Miller / Sursa:Pinterest

Alături de el ea a sperat că o să fie luată în serios ca actriță. El, când s-a hotărât să o ceară în căsătorie, a făcut-o în fața comisiei de anchetă a mișcării antiamericane.

Cuplul Miller-Monroe / Sursa:Pinterest

S-au căsătorit în 1956, iar pe inelele lor a fost gravat „Now is forever”. Totuși, la doar trei săptămâni după nuntă, Miller scria în jurnalul său că de la început tot ce a simțit pentru ea a fost un sentiment de milă. Marilyn Monroe a scris ulterior despre mâhnirea care a cuprins-o atunci când a aflat că cel de-al treilea soț al său o considera o rușine pentru el. Actrița și-a exprimat tulburarea într-un poem după ce, în vara lui 1956, citise în jurnalul lui Miller că era „dezamagit” de cel mai adorat sex simbol al lumii și adesea îi era rușine cu ea în fața prietenilor săi.

Marilyn Monroe cuprinzându-l pe Arthur Miller, 22 Jun 1956, Manhattan, New York, New York, / Sursa:Bettmann/CORBIS

Trădarea soțului i-a confirmat un lucru de care tot timpul s-a temut: „să fii soția cuiva deși viața m-a învățat că o persoană nu poate iubi o alta cu adevărat”, scria actrița în jurnalul său. Monroe a fost atât de afectată de adevăratele sentimente ale soțului sau, încât nu mai putea să doarmă și își pierduse pofta de mâncare, după cum reiese dintr-un volum biografic realizat din extrase din jurnalele actriței.

Ei au lucrat împreună pentru filmul „The Misfits”, el a realizat scenografia iar ea și-a conceput rolul principal. Nici aici nu s-au înțeles prea bine. Scenariul lui Miller pentru „The Misfits”, o poveste despre dispariția unei divorțate, a vrut să fie cadoul sau de Sf. Valentin către soția sa, dar filmările la această peliculă au început în 1960, când căsătoria lor scârțâia. Căsnicia Miller-Monroe a ajuns la o criza finală atunci când Marilyn a suferit al doilea avort.

Marilyn și Arthur la filmările filmului „The Misfits” / Sursa:Pinterest

Deja prăpastia dintre ei devenea tot mai adâncă. În marele succes „Some like it hot”, ea cânta „I'm through with love, I'll never fall again".

În 1961 au divorțat, în Mexic. La 17 februarie 1962, Miller s-a căsătorit cu Inge Morath, una dintre fotografele care au contribuit la realizarea peliculei „The Misfits”. În același an, pe 5 august 1962, Marilyn murea în urma unei supradoze de pastile, iar Miller a refuzat să participe la înmormântare.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top