Alătură-te comunităţii Altfel.md

O femeie din Belarus a murit încercând să ajungă la celebrul autobuz din filmul „Into the Wild”

Foto: Francois Duhamel/The Motion Pictures

Călătorii

O femeie din Belarus a murit încercând să ajungă la celebrul autobuz din filmul „Into the Wild”

O femeie din Belarus a murit încercând să ajungă la autobuzul părăsit în Alaska şi devenit celebru din filmul „Into the Wild” (2007) al lui Sean Penn, potrivit The Hollwyood Reporter, citat de Adevărul.

Veramika Maikamava, în vârstă de 24 de ani, a fost luată de apa unui râu. Împreună cu soţul ei, Piotr Markielau, de aceeaşi vârstă, căuta să ajungă la autobuzul unde Christopher McCandless a murit în 1992.

Autobuzul a fost subiectul mai multor operaţiuni de salvare de când a devenit celebru, mai întâi, graţie cărţii lui Jon Krakauer, publicată în 1996, apoi filmului regizat de Sean Penn.

Ambele fac cronica vieţii şi morţii lui McCandless, care a pornit într-o drumeţie prin Alaska cu alimente şi echipament puţine şi a petrecut vara în autobuzul respectiv. McCandless a murit acolo şi a fost găsit patru luni mai târziu.

Markielau a chemat ajutoare în Fairbanks, joi seară, iar Alaska State Troopers au constatat moartea femeii. Cuplul încerca să traverseze râul Teklanika, al cărui debit era crescut în urma ploilor recente. Markielau a spus că a reuşit să îşi scoată soţia din apă la o distanţă scurtă în aval, însă ea era deja decedată.

În mai şi iunie 2013, două grupuri de câte trei excursionişti au fost salvate în încercarea eşuată de a ajunge la autobuz.

Filmul, cu Emile Hirsch în rol principal, a primit 2 nominalizări la Oscar - pentru montaj şi actor în rol secundar (Hal Holbrook) - şi a beneficiat de o coloană sonoră semnată Eddie Vedder.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top