Alătură-te comunităţii Altfel.md

Țara din vecinătate care va castra chimic pedofilii: „Introducem o pedeapsă dură”

Foto: informator.news

La ei

Țara din vecinătate care va castra chimic pedofilii: „Introducem o pedeapsă dură”

Ucraina ia măsuri dure împotriva pedofililor. Rada Supremă de la Kiev a adoptat joi o lege propusă de liderul Partidului Radical Oleg Lyashko, prin care cei care abuzează de minori vor fi castraţi chimic. Proiectul de lege a fost votat cu 247 de voturi pro, din 226 de voturi necesare, anunță Informator.news.

Totodată, numele lor va fi trecut într-un registru special care va putea fi accesat de întreaga populaţie.

Oleh Liashko, liderul Partidului Radical din Ucraina: „Trebuie să introducem o pedeapsă mai dură pentru maniacii sexuali. Cel puţin 15 ani de închisoare fără drept de eliberare condiţionată, iar când vor ieşi din penitenciar să fie urmăriţi îndeaproape de oamenii legii. Totodată, să avem un registru deschis al pedofililor, pe care fiecare părinte să îl poată accesa pe internet pentru a vedea cât pot fi de periculoşi.”

Proiectul era în discuţie de doi ani, iar ieri Parlamentul Ucrainei l-a votat cu o majoritate covârşitoare. Punctul pe „i” a fost pus de cazul unei fetiţe de 11 ani care, luna trecută, a fost violată, apoi ucisă de un vecin. Oamenii, revoltaţi, au cerut autorităţilor să ia o atitudine aspră față de cei care abuzează de minori.

Castrarea chimică presupune administrarea unor substanţe pentru a bloca producţia de testosteron şi pentru a inhiba apetitul sexual. Potrivit statisticilor din Ucraina, de la începutul anului şi până acum, peste două sute de copii au devenit victimele pedofililor, jumătate dintre ei fiind omorâţi.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top