Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Momentul în care indivizi deghizaţi în mariachi au deschis focul într-o piață în Mexic

Foto: Henry Romero / Reuters

La ei

(video) Momentul în care indivizi deghizaţi în mariachi au deschis focul într-o piață în Mexic

Indivizi deghizaţi în „mariachi” au deschis focul vineri seară asupra unei pieţe din centrul capitalei Ciudad de Mexico, frecventată de amatori de muzică şi turişti.

Atacul s-a soldat cu cinci morţi şi opt răniţi, printre care un cetăţean străin, potrivit autorităţilor, relatează AFP, ciată de Știrile Protv.

Momentul atacului a fost filmat și publicat pe Twitter, potrivit La Vanguardia.

Precedentul bilanţ anunţase 4 morţi şi 9 răniţi.

„Patru persoane şi-au pierdut viaţa, printre care o femeie. Sunt nouă răniţi, printre care o femeie (mexicană) şi un bărbat de origine străină”, potrivit unui comunicat inițial al procuraturii capitalei.

Atacul a fost comis în Plaza Garibaldi din centrul oraşului de cinci persoane îmbrăcate în mariachi. „Acestea au fugit pe trei motociclete prin străzile din vecinătatea pieţei”, a precizat textul.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, două dintre persoanele decedate - bărbaţi de 36 şi 46 de ani -, erau cunoscute de poliţie pentru furt şi trafic de droguri, a informat ministerul public.

Procuratura nu a oferit mai multe detalii legate de identitatea victimelor. Atacatorii, care au folosit „arme uşoare şi de calibru mic”, au vizat un grup anume, potrivit poliţiei.

Circa 60 de cartuşe percutate au fost găsite pe jos.

Numeroase persoane se aflau în această piaţă plină de baruri şi unde au loc de obicei spectacole ale formaţiilor de mariachi. Locul era frecventat în mod special vineri seară, Mexicul sărbătorindu-şi independenţa pe 15 şi 16 septembrie.

Un martor, aflat într-un bar, a filmat momentul în care se aud pe fundal împușcăturile.

Poliţia a evacuat piaţa, precum şi numeroasele baruri care se află acolo, atacul rămânând relativ neobservat, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile locale.

Mobilul acestui atac din centrul capitalei mexicane, în general ocolită de reglările de conturi dintre grupurile criminale care activează în întreaga ţară, rămâne deocamdată necunoscut.

Plaza Garibaldi este situată în vecinătatea cartierului Tepito, unde îşi are sediul cea mai importantă grupare infracţională din capitală, Union Tepito, ale cărei şef a fost arestat în august.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top