Alătură-te comunităţii Altfel.md

Liderul indigen din Amazonia devastată de incendii, propus la Premiul Nobel pentru Pace

Foto: aisp.fr

Actual

Liderul indigen din Amazonia devastată de incendii, propus la Premiul Nobel pentru Pace

Liderul indigen din Amazonia a fost propus la Premiul Nobel pentru Pace pentru anul 2020. Ajuns la 89 de ani, Raoni Metuktire, șeful tribului Kayapo, a pornit din nou la drum în acest an pentru a căuta ajutor pe plan internațional pentru stoparea incendiilor care au devastat pădurea amazoniană.

Legendarul lider al tribului Kayapo, recunoscut în toată lumea datorită plăcii tradiționale implantate în buză și coafura din pene, a fost într-un turneu internațional unde s-a întâlnitcu mai mulți lideri ai lumii dar și cu Papa de la Roma, în încercarea de a strânge fonduri de un milion de euro pentru a putea proteja mai bine rezervația Xingu din Pădurea Amazoniană - casa multor triburi braziliene - de exploatatorii forestieri, agricultori și foc.

Raoni este un critic vehement al președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, pe care îl consideră direct vinovat pentru răzbucnirea incendiilor prin planurile sale de dezvoltare în Pădurea Amazoniană și de asimilare a populației indigene.

Antropologii care l-au propus la Nobel pe Raoni i-au scris președintelui francez Emmanuel Macron pentru a susține această candidatură.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top