Alătură-te comunităţii Altfel.md

Ce pensie lunară primeşte Nadia Comăneci de la statul român

Foto: digisport.ro

Sport

Ce pensie lunară primeşte Nadia Comăneci de la statul român

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai mari gimnaste din istorie. Ea este prima sportivă care a reuşit să obţină o notă de 10 pentru un exerciţiu, la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976.

Pentru meritele sportive deosebite, Nadia Comăneci este recompensată lunar de statul român, cu o pensie în valoare de 2800 euro, informează Kanal D.

Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a obţinut o notă de 10 într-un concurs de gimnastică. De asemenea, Nadia Comăneci este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Născută pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti, Nadia Comăneci a început gimnastica la şase ani, sub îndrumarea lui Bela Karolyi.

Cinci medalii olimpice de aur are în palmares Nadia, la JO din 1976 şi 1980, la care se mai adaugă două titluri mondiale, nouă europene, plus alte numeroase medalii de argint şi bronz.

Nadia Comăneci a fost şi eroina Universiadei din 1981, găzduită de Bucureşti, la care a cucerit cinci medalii de aur.

Pe 27 noiembrie 1989, cu mai puţin de o lună înaintea Revoluţiei, Nadia Comăneci a fugit în SUA, acolo unde locuieşte şi în prezent, alături de soţul său, Bart Conner, cu care are şi un copil.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sport

To Top