Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Donald Trump a dezvăluit accidental acordul de migrație cu Mexicul, fluturând documentul în fața reporterilor

Foto: Leah Millis/REUTERS

Lol

(video) Donald Trump a dezvăluit accidental acordul de migrație cu Mexicul, fluturând documentul în fața reporterilor

Președintele american Donald Trump a dezvăluit din greșeală câteva detalii din acordul de migrație cu Mexicul, după ce a fluturat cu documentul oficial în fața camerelor de luat vederi ale reporterilor, în timp ce le spunea că nu vrea să discute public acordul, insistând că este „secret”, scrie BBC News.

Donald Trump flutura pe sus cu o foaie, care avea niște puncte specifice acordului scrise pe ea, reporterii reușind să filmeze și să fotografieze documentul.

Potrivit CNN, Președintele Trump a scos hârtia din sacou, spunând că este o pagină a unui acord secret cu Mexicul: „Voi permite Mexicului să facă anunțul la momentul potrivit”.

Ministrul de externe mexican a indicat că nu există nici un acord secret sau restanțe.

Recent, președintele Trump a întărit granița cu Mexicul, un angajament major asumat în timpul campaniei electorale din 2016, iar Mexicul a evitat astfel sancțiunile financiare asupra sa.

Documentul sugerează că autoritățile din Mexic au fost de acord cu un termen până la care trebuie să demonstreze că face eforturi în „a atinge rezultate satisfăcătoare în privința fluxului de migranți”, în caz contrar, ar risca măsuri juridice dure.

Ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, a confirmat că Mexicul a avut 45 de zile pentru a arăta că este capabil să blocheze fluxul migranților spre SUA prin consolidarea frontierei sale sudice.

În prezent, la graniță cu Guatemala sunt dislocați 6 000 de angajați ai Gărzii Naționale.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lol

To Top