Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Bugatti susține că a creat singura mașină care a depășit viteza de 490 km/h

Foto: Bugatti

Auto

(video) Bugatti susține că a creat singura mașină care a depășit viteza de 490 km/h

Bugatti spune că este primul producător mașini care a realizat o mașină care a depășit viteza de 300 de mile pe oră (482,8 km/h).

Un Bugatti Chiron modificat special în acest sens și cu pilotul de teste Andy Wallace la volan, a reușit să atingă viteza de 490 km/h într-un test realizat pe pista Ehra-Lessien din Germania, a anunțat Bugatti.

Mașina care a reușit să depășească pragul psihologic al celor 300 mph nu este, însă, un Bugatti Chiron obișnuit care se vinde cu 3 milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Mașina a fost modificată special pentru acest moment. Bolidul are o serie de modificări de siguranță, caroseria modificată pentru a îmbunătăți aerodinamica, iar anvelopele au fost create special de Michelin pentru a rezista la viteze extrem de mari.

„Pare greu de crezut ca o mașină să fie capabilă să atingă această performanță, dar acest Chiron a fost foarte bine echipat. M-am simțit în siguranță în el, chiar și la o viteză atât de mare”, a spus Wallace.

După ce a stabilit acest record, reprezentanții companiei spun că nu mai au nimic de demonstrat în ceea ce privește viteza: „Scopul nostru a fost să fim primul producător care a atins vreodată pragul de 300 de mile pe oră. Am realizat acum acest lucru”, a transmis președintele Bugatti, Stephan Winkelmann.

Bugatti este un „producător de serie”, ceea ce înseamnă că face mai multe copii ale aceleiași mașini pentru a fi utilizate pe drumurile publice. Chiar dacă numărul de mașini realizate de Bugatti este mic și prețul foarte mare, compania deținută de grupul Volkswagen se încadrează oficial în categoria producătorilor de serie.

sursa: Libertatea

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Auto

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top