Alătură-te comunităţii Altfel.md

Un american a furat un lemur bătrân de la o grădină zoologică, pentru a-l face animalul său de companie

Foto: ZooSafari de Thoiry

Pe bune

Un american a furat un lemur bătrân de la o grădină zoologică, pentru a-l face animalul său de companie

Mulți oameni pleacă de la grădina zoologică cu un suvenir în geantă, fie un elefant de pluș ori un breloc pentru chei. Însă, pentru tânăr din California aceste lucruri nu au prezentat niciun interes. El a preferat să ia acasă un animal viu, dar nu unul oarecare, ci cel mai bătrân exemplar de lemur catta, care trăiește în captivitate în America de Nord.

Tânărul de 19 ani din California, pe nume Aquinas Kasbar, a intrat prin efracție la o grădină zoologică și a furat un lemur în vârstă de 32 de ani, pe care intenționa să-l transforme în animalul său de companie.

Adolescentul a abandonat animalul a doua zi într-o cutie de plastic, pe treptele unui hotel. Acesta a lăsat şi un mesaj în care era menţionat că lemurianul aparținea grădinii zoologice și că trebuie anunțată poliția.

Aquinas Kasbar și-a recunoscut vina, după ce a fost prins de polițiști. El i-a mărturisit judecătorului că a intrat prin efracţie la grădina zoologică din Santa Ana într-o noapte pentru a-l fura pe Isaac, considerat azi cel mai bătrân exemplar de lemur catta, care trăiește în captivitate în America de Nord, scrie Desert Sun, citat de Gândul.info.

Acum el riscă o pedeapsă de un an de închisoare şi o amendă de 100.000 de dolari.

Din fericire, animalul nu a pățit nimic în timpul acestei aventuri, spun reprezentanții grădinii zoologice.

Lemurienii catta, faimoşi pentru coada lungă, cu dungi alb şi negru, figurează pe lista celor 25 de primate cele mai ameninţate cu dispariţia. În medie, aceştia trăiesc până la 20 sau 25 de ani.

Pe insula Madagascar, de unde sunt originari aceşti lemurieni au rămas doar 2.000 - 2.400 de exemplare, potrivit revistei Scientific American.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top