Alătură-te comunităţii Altfel.md

Noul videoclip al duetului Timati și GUF, dedicat aniversării Moscovei, a bătut recordul la dislike-uri pe YouTube în Rusia

Foto: Timati/YouTube

Lol

Noul videoclip al duetului Timati și GUF, dedicat aniversării Moscovei, a bătut recordul la dislike-uri pe YouTube în Rusia

Rapperii ruși Timur Yunusov și Alexei Dolmatov, cunoscuți sub pseudonimele Timati și GUF, au lansat la 7 septembrie un videoclip al piesei „Moskva”, iar data a coincis cu aniversarea a 872 de ani ai Moscovei, dar și cu ajunul alegerilor pentru Duma capitalei ruse.

Totul a decurs bine până la lansare, căci după lansare dislike-urile și comentariile negative au curs până au atins recordul în Rusia, iar la momentul publicării acestui articol videoclipul a adunat 63.000 de like-uri și peste 850.000 de dislike-uri.

Se pare că videclipul spectaculos, filmat din kopter, a fost eclipsat de textul piesei, în care Timati, un cunoscut susținător al actualei guvernări, dar și GUF, au citit versuri în care s-au declarat „rezidenți din a cincea generație” ai Moscovei, menționând că ei nu merg la mitinguri și nu „vorbesc prostii” (n.red. nu promovează idei antiguvernamentale). Cei doi i-au pomenit și lăudat pe toți primarii Moscovei pe care și-i amintesc, în special pe actualul primar, Serghei Sobyanin.

Alte versuri spun că „Moscova este orașul în care nu se petrec parade gay”, dar și „chintesența intelectualilor și a Jamshuților (n.red. gastarbaiterilor)”, versuri care de asemenea au stârnit furia internauților.

Imediat după publicare au apărut comentariile și aprecierile negative, iar interpreții au fost învinuiți de agitație politică.

Videoclipul a apărut cu o zi înainte de alegerile pentru Duma din Moscova care s-au petrecut ieri, 8 septembrie.

La aceste alegeri nu au fost admiși candidații independenți, ceea ce a declanșat proteste masive în toată țara. Partidul Rusia Unită, care se află la putere, ar fi pierdut aproape o treime din mandate.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lol

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top