Alătură-te comunităţii Altfel.md

Conceperea unui copil în Postul Mare este un păcat? Răspunsul lui Ion Andronache

Foto: Captură ecran/Ortodoxia - 'pentru că așa trebuie'/Youtube

Actual

Conceperea unui copil în Postul Mare este un păcat? Răspunsul lui Ion Andronache

În popor s-a răspândit frica de păcatul conceperii unui copil în post, despre care unii sfinţi părinţi ai Bisericii spun că, neavând conştiinţa creştină, parinții își pun în pericol atât viaţa lor, cât şi a copiluluii nu doar în sens fizic, ci mai grav - viaţa sufletească. Ce spune însă, Ion Andronache, autorul vlogului „Ortodoxia -Pentru că așa trebuie” despre acest „păcat”?

Într-un interviu realizat de Mamaplus.md, activistul Ion Andronache spulberă fricile și îndoielile părinților în privința acestui „păcat”, precizând că „toate aceste interdicții care se aud de la unii clerici vin în special de la monahi, care nici habar nu au care este viața într-un cuplu, poate doar din auzite” iar „relațiile sexuale sunt o manifestare a dragostei și afecțiunii față de partener și este normal și firesc ca ele să existe mereu.”

În interviu Ion Andronache a ținut să amintească faptul că „postul nu este o regulă obligatorie, ci el este ținut benevol. De fapt, postul adevărat este abținerea de la minciună, clevetire, batjocoră, de la orice răutate spusă, făcută sau gândită, lepădarea mâniei și înfrânarea limbii, acesta este postul bineprimit.”

„Adevărat că postul mai e și abținerea de la anumite pofte, printre care ar fi și relațiile sexuale, însă nicidecum nu cele dintr-un cuplu. În general sexualitatea este un subiect tabu în Biserică. Peste tot se spune că relațiile sexuale sunt interzise dintre soți, adică permise doar pentru scopul de a procrea, însă toți le practică.”

Ion Andronache a hotărât să vină în ajutorul familiilor creștin-ortodoxe din Moldova și a făcut un calendar pentru 2019, în care, cu o doză de sarcasm, menționează zilele în care cuplurile au voie să facă dragoste:

„Voi deja cunoașteți că „regulile bisericești” interzic cuplurilor creștine să aibă relații sexuale în anumite zile. Iată ce spune renumitul duhovnic român Ilie Cleopa despre asta: „Zilele de înfrânare trupească a soţilor sunt cele patru posturi, miercurea, vinerea, sâmbătă, duminică şi toate zilele de post şi sărbătorile de peste an. Soţii trebuie să aibă două zile de curăţenie înainte de a merge sărbătoarea la biserică.

Ianuarie - data de 24, 28, 29 și 31

Februarie - data de 4, 5, 7, 18, 19, 21, 25, 26 și 28 februarie

Martie - POSTUL MARE

Aprilie - data de 29 și 30 aprilie

Mai - data de 7, 9, 13, 14, 16, 27, 28 și 30 mai

Iunie - data de 10, 11, 18 și 20 iunie

Iulie - data de 15, 16, 18, 22, 23, 25, 29 și 30 iulie

August - data de 5, 6, 12, 13 și 29 august

Septembrie - data de 2, 3, 5, 12, 16, 23, 24 și 30 septembrie

Octombrie - data de 1, 3, 10, 15, 17, 21, 22, 24, 28, 29 și 31

Noiembrie - data de 4, 5, 7, 11, 12, 14, 18, 25 și 26 noiembrie

Decembrie - Postul Nașterii Domnului

Din 365 de zile cât are anul, conform „pravilelor” aveți voie să vă bucurați unul de altul și să faceți copii doar în 68 de zile. Însemnați-vă aceste zile cu roșu în calendar și fiți atenți să nu greșiți.”

Mai multe informații despre Postul Mare puteți afla vizionând filmul realizat de Ion Andronache pe canalul său de Youtube „Ortodoxia - „'pentru că așa trebuie'”:

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

To Top