Alătură-te comunităţii Altfel.md

Arheologii din Israel susțin că au descoperit locul casei în care au locuit apostolii Petru și Andrei

Foto: Zachary Wong/Haaretz

Istorie

Arheologii din Israel susțin că au descoperit locul casei în care au locuit apostolii Petru și Andrei

Arheologii israelieni au transmis că sunt aproape siguri că au descoperit ruinele unei biserici construite peste casa în care s-au născut și au locuit apostolii Petru și Andrei, scrie Libertatea.

Directorul grupului de arheologi Mordechai Aviam, de la Colegiul Academic Kinneret, a explicat că excavatoarele au dezgropat până acum aproximativ o treime dintr-o biserică despre care cred că este „biserica apostolilor” construită peste casa celor doi frați.

Până în prezent, au fost scoase la lumină doar încăperile sudice ale bisericii, ale căror pardoseli sunt decorate cu mozaicuri, unele în stare bună de conservare, potrivit unui comunicat al colegiului.

O bucată de mozaic descoperită pe situl arheologic / Sursa:Zachary Wong/Haaretz

„Cred că nu există nici o îndoială că aceasta este biserica [descrisă] de călătorul creştin [Sfântul] Willibald, deoarece nu există o altă biserică între Capernaum şi Kursi”, a precizat Aviam.

Mozaic / Sursa:Zachary Wong/Haaretz

Biserica despre care vorbește arheologul este descrisă de Willibald, un episcop bavarez care, în anul 725 d.Hr., a făcut un pelerinaj în Ţara Sfântă. El şi-a descris călătoria în jurul Mării Galileii, în cadrul căreia a ajuns la Tiberias, Madala, Capernaum şi Kursi. În timpul călătoriei sale, acesta a trecut printr-un loc numit Bethsaida, unde a văzut o biserică construită peste casa lui Petru şi a lui Andrei.

Arheologii cred că dacă vor continua săpăturile vor descoperi, sub biserică, ruinele casei în care au trăit cei doi apostoli. Potrivit tradiţiei creştine, apostolii Petru şi Andrei s-au născut la Bethsaida şi ulterior au trăit în fosta aşezare de pescuit Capernaum. Mulţi cercetători cred că Biserica Sf. Petru din Capernaum a fost construită peste casa lui Petru.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Istorie

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top