Alătură-te comunităţii Altfel.md

Care este băutura consumată de 2 miliarde de oameni în fiecare zi şi care a ajuns sa fie băută chiar şi în spaţiu

Foto: BT.com

Lifestyle

Care este băutura consumată de 2 miliarde de oameni în fiecare zi şi care a ajuns sa fie băută chiar şi în spaţiu

În toată lumea, în marile oraşe sau în mediul rural, sute de milioane de oameni sunt pasionaţi de acelaşi produs: cafeaua, fie că vorbim de un espresso luat în grabă de la colţul străzii sau de cafele a căror preparare este o adevărată artă.

În spatele acestei băuturi se ascund armate de angajaţi, sisteme de producţie şi reţele extinse la nivel global. Şi, odată cu apariţia noilor tehnologii, procesul de producere a cafelei a devenit semnificativ mai uşor.

La nivel mondial, peste 2,2 miliarde de ceşti de cafea sunt produse zilnic. Analiştii susţin că valoarea totală a sectorului producţiei de cafea este de 200 de miliarde de dolari pe an. Cultivarea şi producţia cafelei asigură locuri de muncă pentru 120 de milioane de persoane în întreaga lume.

Cafeaua este cultivată pe patru continente şi consumată pe toate şase. Chiar şi pe staţia spaţială internaţională există un espressor de cafea, iar statul cu cea mai rapidă creştere a numărului de consumatori este China – de opt ori mai rapidă decât în alte state ale lumii, potrivit BBC. Pe glob, există în jur de 25 de milioane de mici antreprenori al căror trai este susţinut de producţia cafelei.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lifestyle

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top