Alătură-te comunităţii Altfel.md

Top cinci destinaţii turistice europene pentru gurmanzi în 2018

Foto: Heneedsfood.com

Călătorii

Top cinci destinaţii turistice europene pentru gurmanzi în 2018

Pentru cei care încă nu s-au săturat de vacanţă şi vor să aleagă o destinaţie cunoscută pentru bogăţia culinară, Macedonia şi Muntenegru sunt doar două dintre locurile recomandate.

Macedonia

Bucătăria din Macedonia nu este foarte celebră, dar specialiştii în domeniu spun că are toate şansele să devină în curând. Pe scurt, este vorba despre o combinaţie de preparate balcanice, din Orientul Mijlociu şi Mediterana: o abundenţă de brânzeturi, produse de patiserie şi preparate din carne, alături de legume foarte proaspete şi de vinuri locale foarte apreciate.

Ardei umpluți / Sursa:Vogue

Grecia

Mâncarea grecească nu mai are nevoie de prezentare. Felurile de mâncare greceşti, pe cât de proaspete pe atât de sănătoase, includ uleiul de măsline, brânza feta, peştele şi produsele de patiserie. Cultura gastronomică a acestei ţări este veche de peste 4.000 de ani şi este caracterizată de o simplitate rustică, cu ierburi proaspete - mărar şi mentă - şi cele mai fragede cărnuri, cea mai apreciată fiind cea de miel.

Pui la grill cu pita și sos tzatziki, în stil grecesc / Sursa:Foodnetwork.com

Slovenia

Slovenia, cunoscută drept „Europa în miniatură”, are o bucătărie diversă, care include tocane din zonele de munte, cu „prsut” (pastramă), dar şi strudele senzaţionale. Turul culinar poate fi început în Ljubljana, unde se găsesc numeroase cafenele, cu prăjituri delicioase, dar şi celebrul schnapps, băutura naţională.

Pastramă slovenă / Sursa:Pršutarna Ščuka

Italia

Este poate ţara cu cea mai cunoscută gastronomie în lume. De la pizza la paste, risotto şi polenta, preparatele italieneşti sunt regionale, diverse în funcţie de sezon, simple şi delicioase. A nu se omite regiunea toscană, cunoscută pentru viile şi livezile de măslini. Printre specialităţile regionale se numără mozzarella de bivoliţă şi limoncello, o băutură pe bază de lămâie.

Pizza / Sursa:Healthy Travel Blog

Muntenegru

Ca şi în Macedonia, bucătăria din Muntenegru nu este foarte cunoscută, dar are un mare potenţial pentru următorii ani. Gustări de provenienţă turcească şi italienească - chebap, gulaş, supă de fasole, preparate cu fructe de mare - şi un număr mare de beri şi vinuri locale recomandă bucătăria muntenegreană.

Mâncare din calamari. Muntenegru / Sursa:Heneedsfood.com
comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top