Alătură-te comunităţii Altfel.md

(Galerie foto) Partea nevăzută a lucrurilor: Cum arată diverse obiecte despicate în două

Foto: Bored Panda

Actual

(Galerie foto) Partea nevăzută a lucrurilor: Cum arată diverse obiecte despicate în două

Bored Panda a făcut o selecție de fotografii cu lucruri obișnuite arătate dintr-o perspectivă mai neobișnuită - în secțiune.

Toți am trecut în copilărie prin momente în care dezasamblam tot ce ne ieșea în cale ca să vedem cu exactitate ce se află în mijlocul diferitelor obiecte. Curiozitatea nu are vârstă și de aceea chiar și astăzi am mai desface diverse lucruri dacă am mai avea timp și răbdare. Ne putem satisface nevoia de a știi cum sunt construite o gamă variată de obiecte cu ajutorul internetului - unde altcineva s-a ocupat de desfacerea unor lucruri mai mult sau mai putin complexe pentru a le observa. Unele sunt de-a dreptul uimitoare.

Totul, de la grenade la caspule de mac, de la perle la mingi de bowling- mai jos puteți vedea imaginile impresionante cu partea nevăzută a lucrurilor

1. Meteoritul Fukang

Această bucată uimitoare de meteorit a fost descoperită în anul 2000 în munții din apropierea orașului Fukang (de aici și numele), în China. Roca spațială este un pallasit - un tip de meteorit din fier, cu cristale de olivină. Meteoritul Fukang are o vechime de aproximativ 4,5 miliarde de ani - aproape la aceeași vârstă ca și a planetei Pământ.

Meteoritul Fukang / Sursa:SovreignTripod

2. Tulpină de bananier

Interesant este faptul că arborele de banane nu este chiar un copac, deoarece tulpina nu conține țesuturi lemnoase adevărate. Este de fapt o plantă mare erbacee cu frunze înfășurate una peste alta. Miezul tulpinilor de bananier (așa-numitul miez) este utilizat foarte des în bucătăriile asiatice de sud și sud-est, iar localnicii de acolo consideră că miezul este o legumă extrem de nutritivă.

Tulpina copacului de banane / Sursa:RyanSmith/Bored Panda

3. Coada șarpelui cu clopoței

Originari din America de Nord și de Sud, șarpele cu clopoței sunt șerpi veninoși de dimensiuni mari, celebri prin sâsâitul fioros al cozii lor. Clopoțelul de fapt este gol și este construit din keratină - la fel ca și unghiile umane. Când șarpele cu clopoței își ridică coada, mușchii încep a vibra iar aceste segmente se ciocnesc între ele, producând astfel zgomotul specific.

Coada șarpelui cu clopoței / Sursa:sverdrupian/Bored Panda

4. Perle

De-a lungul secolelor, oamenii au considerat perlele drept unele din cele mai rafinate bijuterii. Frumusețea lor este incontestabilă și acestea au devenit simbolul rarității și rafinamentului. Cu toate acestea, ceea ce mulți oameni ar putea să nu știe este faptul că interiorul perlei arată la fel de frumos ca și exteriorul său. În esență, perla se formează atunci când un iritant (de obicei un parazit) își face culcuș în interiorul moluștei, după care, ca o metodă de apărare, molusca acoperă iritantul cu un lichid, care la rândul său se pietrifică cu ceea ce noi cunoaștem sub numele de „sidef”. Sideful, strat cu strat formează o perlă lucioasă și strălucitoare.

Perle în secțiune / Sursa:thegodofbigthings/Bored Panda

5. Arborele sângeluie (Pterocarpus angolensis)

Originar din Africa de Sud, arborele sângelui este un copac foios. Seva copacului are culoarea sângelui,de unde vine și denumirea acestuia. Pterocarpus este un arbore foarte apreciat în Africa, deoarece oferă o cherestea frumoasă, de calitate și care se prelucrează ușor.

Copacul sângelui / Sursa:Bored Panda

6. Secțiunea a copacului „Mark Twain” cu notații istorice din anul 550 până în anul 1891.

Prima documentare a gigantului secular a avut loc în primăvara anului 1852, când un vânător pe nume Augustus T. Dowd a intrat în pădurile din North Grove, în timp ce urmărea un urs. Copacii au devenit faimoși în scurt timp și au apărut mulți oameni dornici să facă mulți bani din aceste minuni ale naturii. În 1891, gigantul copac numit „Mark Twain” a fost tăiat. O felie de trunchi a fost oferită Muzeului American de Istorie Naturală din New York și o altă bucată - Muzeului Britanic de Istorie Naturală din Kensington, Londra.

Copacul „Mark Twain” / Sursa:jaykirsch/Bored Panda

7. Capsula de mac

Capsula de mac secționată ar putea arăta spectaculos pentru unii, în timp ce altora le poate provoca o frică irațională la prima vedere (imaginea este modalitatea perfectă de a verifica dacă aveți trypofobia - frica de găuri). Macii sunt plante cu flori erbacee, cunoscute nu numai pentru aspectul lor, ci și ca surse de opium. Doar recent, mai mulți papagali de rasă au fost surprinși deasupra unui câmp de maci din India, făcând uneori și câte 40 vizite pe zi, despre care fermierii spuneau că ar fi devenit dependenți de opium și că zburau atât de des pe câmpuri anume pentru a-și „lua doza”.

Capsulă de mac / Sursa:RyanSmith/Bored Panda

8. Cuib de viespi

Credem cu toții că viespile nu sunt cele mai prietenoase insecte - dar, de fapt, viespile sunt rareori agresive dacă nu sunt provocate. Ele sunt peste tot în lume, cu excepția Antarcticii. Aceste gâze își fac cuiburile din hârtie extrasă din scoarța copacilor, pe care o mestecă și îmbogățesc cu o enzime specială și o regurgitează într-o formă de pulpă pentru a crea cuiburile lor magnifice.

Cuib de viespi / Sursa:sverdrupian/Bored Panda

9. O bucată din cablul de suport al podului Golden Gate din San Francisco

Podul Golden Gate are două cabluri de suport principale. Fiecare cablu este compus dintr-o cantitate copleșitoare de 27.572 de fire care sunt grupate în 61 de fire care le cuprind pe celelalte mai subțiri. Dacă firele ar fi puse cap la cap, ar putea înconjura Pământul de trei ori.

Secțiune a cablului Golden Gate / Sursa:jaykirsch

10. Tanc

Un tanc în secțiune / Sursa:RaymondPowellIII/Bored panda

11.Bila de bowling

În interiorul mingii puteți vedea o structură în formă ciudată numită bloc de greutate, care dă bilei inerția de care are nevoie pentru a se rostogoli în mod corespunzător pe bandă. Cu toate acestea, nu toți producătorii produc aceleași miezuri, prin urmare unele sunt în formă de bec, în timp ce altele sunt eliptice, iar altele sunt o combinație a celor două soluții.

Bilă de Bowling / Sursa:Bored Panda

12. Cablu subacvatic de transmisie a energiei electrice

Astfel de cabluri transportă de obicei energie electrică prin apa sărată - de aici au numele de „subsea”. Instalarea unor astfel de cabluri este o misiune dificilă, plictisitoare și foarte costisitoare și, dacă este necesar, poate fi scufundată la adâncimi cât Everestul de mari.

Cablu subacvatic de transmisie a energiei electrice / Sursa:sverdrupian/Bored Panda

13. Aparatul de fotografiat Canon

În 2014 prima cameră foto Canon a sărbătorit a 80-a aniversare. La început, cameraera numită Kwanon în cinstea zeiței budiste a milei - Kwannon.

Cameră de fotografiat Canon / Sursa:Leotopia/Bored Panda

14. Obiectivul Leica Summicron

Numele complet al obiectivului este Leica Tri-Elmar-M 28-35-50mm și a fost lansat încă în 1998. Ceea ce este deosebit la aceste lentile este faptul că sunt asferice. Acestea au fost produse timp de doar 9 ani, din 1998 până în 2007, datorită designului incredibil de complicat și a costului enorm de fabricare. Obiectivele de acest model la mâna a doua se mai vând și azi pe Ebay, dar prețurile sunt extrem de pipărate.

Obiectivul Leica Summicron / Sursa:marcosxfx/Bored Panda

15. Container pentru vaccinuri (The Keg of Life)

Containerul are două straturi metalice între care există un vacuum puternic care are rol de a menține temperatura constantă în interior. Materialul care seamănă cu o folie este utilizat pentru a reduce pierderile de căldură prin radiații. Spuma din colțuri absoarbe șocul de la căderi, în timp ce recipientele din plastic albastru sunt umplute cu gheață, iar spuma din mijloc este un element detașabil, sub care sunt plasate vaccinurile.

Container pentru vaccinuri / Sursa:Samwiseii/Bored Panda

16. Cactus

Există aproximativ 2000 de specii diferite de cactus care diferă în funcție de dimensiune, formă, culoare și tipul de habitat al acestora. În mod evident, cactușii au spini în loc de frunze. Spinii au două funcții importante: împiedică pierderea apei prin transpirație și mențin plantele în siguranță față de animale. Ceea ce este interesant, totuși, este faptul că anumiți cactuși produc substanțe numite mescalină care induc efecte halucinogene.

Cactus în secțiune / Sursa:Scout6feetup/Bored Panda

17. Grenada cu fragmentare

Acest tip de grenadă împroștie o mulțime de fragmente foarte mici și foarte rapide atunci când explodează. Corpul său este fabricat, de obicei, dintr-un material sintetic dur sau din oțel - materialele se împrăștie ca niște cioburi. Cu toate acestea, în grenadele moderne este adesea folosită o matrice de fragmentare preformată.

Grenada cu fragmentare / Sursa:karmicviolence/Bored Panda

18. Acordeon

Este un instrument muzical aerofon care a fost inventat în Germania, la începutul secolului al XIX-lea de Friedrich Buschmann. În limba germană, instrumentul a fost numit Akkordeon, un nume derivat din cuvântul „Akkord”, ceea ce înseamnă „coardă muzicală, concordanță de sunete”.

Acordeon / Sursa:speckz/Bored Panda
Cască de hockey / Sursa:Pinterest
Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

To Top