Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto/video) Metoda prin care sunt amenințați politicienii de opoziție în Rusia

Foto: Radio Svoboda

La ei

(foto/video) Metoda prin care sunt amenințați politicienii de opoziție în Rusia

Nu este o noutate faptul că a fi politician de opoziție pe malurile Volgăi este un joc de ruletă rusească, unul în care de multe ori ai de ales doar între o bătaie cruntă sau o moarte cruntă. Și pentru că simbolurile sunt o muniție politică eficientă, metodele de amenințare și-au găsit o „emblemă” dintre cele mai înspăimântătoare: capul de porc, scrie Digi24.

O căpățână de porc cu un cuțit înfipt în frunte prin celuloza unui mesaj de amenințare. Asta poți găsi pe preșul de la intrare în Rusia dacă valorile tale politice se înscriu pe talerul opoziției. Acest lucru i s-a întâmplat pe 25 septembrie și Nadejdei Zagordan în momentul în care a ajuns în fața ușii apartamentului.

Un cap de porc o aștepta pe Zagordan în prag. A doua zi, aceeași „surpriză” a apărut și în fața casei mamei sale, scrie Radio Europa Liberă.

Nadejda Zagordan este membră în consiliul municipal al Moscovei și locuiește în districtul Izmailovo.

„Normal că văd în acest lucru o amenințare de violență fizică”, spune consiliera independentă.

Zagordan aparține unui grup minuscul de consilieri locali care au reușit în 2017, în cadrul alegerilor locale, să pătrundă cu 20% din voturi prin zidul majorității de 77% al partidului de guvernământ Rusia Unită în consiliul municipal al Moscovei.

„M-am mai confruntat, însă, și cu alte amenințări”, mărturisește Nadejda Zagordan. „În iunie, mașina mea a fost vandalizată, au turnat acid peste ea, a trebuit să o vând unui parc de dezmembrări auto. Și nu este doar cazul meu. Și alți colegi au fost amenințați”.

Politiciana a mai scris că poliția a deschis un dosar penal pe un caz anterior, când niște necunoscuți i-au vandalizat și stropit mașina cu o substanță chimică, care, din spusele femeii, ar fi acid sulfuric.

În iulie, o colegă de consiliu a lui Zagordan, Anastasia Muralova, a fost atacată de un bărbat care a turnat pe ea motorină. Incidentul a survenit după ce cu puțin timp înainte Muralova reușise să blocheze un proiect ilegal de reparații stradale.

Pe 11 septembrie, consilierul local Vitalie Tretiuhin, a găsit parbrizul din spate al mașinii spart cu o cărămidă și un cap de porc lăsat la focul faptei.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top