Alătură-te comunităţii Altfel.md

Hipopotamii lui Pablo Escobar s-au înmulțit precum câinii vagabonzi și distrug ecosistemul. Ce spun autoritățile

Foto: UC San Diego News

La ei

Hipopotamii lui Pablo Escobar s-au înmulțit precum câinii vagabonzi și distrug ecosistemul. Ce spun autoritățile

Hipopotamii, animalele de trei tone care au fost lăsate moștenire de Pablo Escobar, trăiesc liberi și distrug ecosistemul din apropierea fostului domeniu al celebrului traficant de droguri. Localnicii se plâng că mamiferele uriașe s-au înmulțit precum câinii vagabonzi, iar autoritățile din Columbia susțin că nu știu cum să oprească înmulțirea acestor animale.

Sate pescărești, bărci de mici dimensiuni și copii la joacă, toate fac parte din peisajul idilic care se întinde de-a lungul râului Magdalena din Columbia. O specie invazivă, lăsată moșternire de unul dintre cele mai controversate personaje din istoria țării, amenință ecosistemul și, cel mai probabil, viața localnicilor. Este vorba despre hipopotami, coloșii întâlniți adesea în habitatul lor natural din Africa. Aceste animale se plimbă libere prin Columbia, relatează CBS News, citat de Libertatea.

Povestea hipopotamilor columbieni începe din Villa Napoles, fostul domeniu al traficantului de droguri Pablo Escobar, care în perioada sa de „glorie”, a reușit să aducă ilegal în Columbia patru hipopotami pentru grădina sa zoologică privată.

Pe moșia lui Escobar erau sute de animale exotice, precum rinoceri, elefanți și girafe. În anii ‘80, columbianul celebru pentru traficul de cocaină a devenit cel mai bogat și temut traficant de droguri din lume. În Columbia, el instaurase teroarea, fiind considerat responsabil de moartea a aproape 7.000 de oameni. În 1993, Escobar a murit, iar guvernul columbian a relocat cele mai multe dintre animelele din grădina zoologică a traficantului. Hipopotamii au fost lăsați, însă, să trăiască liberi.

„Oamenii au uitat de hipopotami”, a declarat biologul David Echeverri, care lucrează la CORNARE, o agenție de protecție a mediului care monitorizează viața hipopotamilor din această regiune. Biologul estimează că sunt peste 50 de hipopotami în zona fostului domeniu al lui Escobar.

Zona în care trăiesc acești hipopotami este considerată un paradis pentru animalele care nu au prădători și se bucură de hrană destulă și apă.

Aceste mamifere uriașe au ajuns să se apropie foarte mult de zonele locuite de oameni. Așa se face că localnicii au ajuns să considere hipopotamii ca fiind „animalele de companie” ale satului. Biologii sunt de părere că hipopotamii sunt „periculoși”.

În Africa, hipopotamii omoară mai mulți oameni decât orice alt animal de mari dimensiuni. Până acum, nu s-au înregistrat astfel de atacuri în Columbia. Odată cu creșterea numărului acestora, va fi doar o chestiune de timp până când oamenii vor fi răniți de hipopotami în Columbia.

Cei mai mulți dintre hipopotami trăiesc pe fostul domeniu al lui Pablo Escobar care a fost transformat într-un parc tematic, în 2007. Aceste mamifere sunt considerate principala atracție. Columbia este singura țară din America de Sud, unde pot fi văzuți hipopotami liberi, precum în Africa. Deși aceste animale s-au înmulțit în ultimii ani, autoritățile din Columbia consideră că uciderea hipopotamilor este o idee extrem de nepopulară.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top