Alătură-te comunităţii Altfel.md

Care sunt cele mai importante surse de stres în timpul sărbătorilor şi cum le poţi evita

Foto: Shutterstock

Lifestyle

Care sunt cele mai importante surse de stres în timpul sărbătorilor şi cum le poţi evita

Este incredibil cum aşteptatele sărbători de iarnă pot provoca un nivel de stres atât de mare. Specialiştii deja vorbesc despre un fenomen, aducând în discuţie depresia de sezon şi cei mai importanţi factori care contribuie la aceste stări.

Un studiu comandat de VitalSmarts a analizat răspunsurile a peste 1000 de persoane care au competat un chestionar despre nivelurile lor de stres în timpul sărbătorilor.

Specialiştii au încercat să afle care sunt ele mai importante surse de stres, scrie Adevărul.

Cumpărăturile. 46% dintre persoanele chestionate au amintit de stresul provocat de cumpărături în timpul sărbătorilor. Încercaţi să evitaţi zilele şi orele în care găsiţi aglomeraţie în magazine şi încercaţi să evitaţi supermarkeurile în weekend.

Întâlnirile de familie. 33% dintre persoanele chestionate au declarat că sunt stresate de întâlnirile cu rudele. Indiferent dacă este vorba despre regăsirea cu persoane dificile sau de numărul mare de vizite pe care trebuie să-l faceţi, este absolut normal să găsiţi aceste situaţii stresante. Alege să mergi la oamenii care îţi provoacă bucurie şi nu compromite sărbătorile.

Lipsa timpului. 56% dintre repondenţi au spus se simt stresaţi numai de încercarea de a ţine pasul cu tot ce se întâmplă în jur. Dacă vă aflaţi în această situaţie, dacă simţiţi că timpul nu vă ajunge pentru tot ce v-aţi propus, încercaţi să fiţi mai realist atunci când vă planificaţi activităţile. Învăţaţi să spuneţi „NU” atunci când consideraţi că vă compormiteţi timpul liber.

Bugetul. Pregătirile pentru sărbători necesită stabilirea unui buget. Din păcate, de cele mai multe ori, acesta este depăşit. 50% dintre respondenţi au declarat că depăşirea sumei stabilte este una din cele mai importante surse de stres în timpul sezonului. Încearcă să-ţi aminteşti că spiritul sărbătorilor poate fi readus în casă fără costuri extraordinare, fără a te lăsa păcălit de reclame şi promoţii. Alegeţi cadouri de suflet şi cumpăraţi doar ce aveţi cu adevărat nevoie.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lifestyle

To Top