Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) „Bohemian Rhapsody” a devenit cea mai veche piesă care a depășit un miliard de vizualizări pe Youtube

Foto: Queen Official/Youtube

Cultură

(video) „Bohemian Rhapsody” a devenit cea mai veche piesă care a depășit un miliard de vizualizări pe Youtube

Hitul trupei britanice Queen „Bohemian Rhapsody” a depășit de curând un miliard de vizualizări pe Youtube. Piesa lansată acum 44 de ani este cea mai veche din toate care au trecut acest prag.

După lansare, în 1975, „Bohemian Rhapsody” a devenit piesa care a rămas cel mai mult pe primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie, respectiv nouă săptămâni. A ajuns din nou pe primul loc în topuri în 1991, după decesul liderului trupei, Freddie Mercury, cel care a şi compus piesa, lansată pe albumul „A Night at the Opera”, scrie Mediafax.

A cunoscut o revenire anul trecut, după lansarea filmului omonim, care a devenit la rândul lui musicalul cu cele mai mari încasări din istorie, cu 903,6 milioane de dolari la nivel mondial.

Anterior, recordul a fost deţinut de cântecul „November Rain”, al trupei americane Guns N' Roses, lansat în 1992. Clipul trupei americane a fost vizionat până în prezent de 1,2 miliarde de ori.

În urmă cu aproape şapte ani, piesa „Gangnam Style” (3,387,692,870 de vizualizări la acest moment) , a lui Psy, devenea primul cântec care depăşea un miliard de vizualizări pe YouTube. De atunci, peste o sută de clipuri au depăşit acest prag simbolic.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top