Alătură-te comunităţii Altfel.md

KLM a dezvăluit care sunt cele mai sigure locuri din avion. Mai târziu, compania și-a cerut scuze și a șters informația

Foto: AP

Călătorii

KLM a dezvăluit care sunt cele mai sigure locuri din avion. Mai târziu, compania și-a cerut scuze și a șters informația

Echipa de promovare a companiei KLM India a „dat-o de gard”, transformând cel mai dramatic scenariu al unei călătorii cu avionul într-o dezbatere online. Ulterior, au fost nevoiți să-și ceară scuze și să elimine postarea de pe Twitter care a băgat groaza în călători.

Este vorba de un mesaj, cu trimitere la graficul elaborat anual de revista Time, în care explicau care sunt cele mai sigure locuri din interiorul unui avion, în cazul în care se prăbușește. Graficul cu pricina se baza pe o analiză publicată în 2015.

În versiunea originală, erau suprapuse pe un grafic cu locurile dintr-un avion informațiile legate de fatalități oferite de CSRTG Aircraft Accident Database din cadrul FAA – Federația Americană de Aeronautică. Cu alte cuvinte, acele informații postate de KLM existau de mult, dar faptul că au fost sintetizate într-o postare pe Twitter despre posibilitatea unei prăbușiri nu a fost pe placul clienților companiei, scrie Playtech.

În orice caz, în tweet-ul care acum nu mai există se menționează că „rata fatalităților în mijlocul avionului este cea mai mare”. „Rata fatalităților pentru persoanele din față este mai marginal mai mică, iar oamenii de pe locurile din ultima treime a avionului au cea mai mică rată [a fatalităților]. „Tweet-ul era însoțit de un grafic pe care era scris mesajul: ”Locurile din spatele avionului sunt cele mai sigure!”.

KLM - postarea de pe Twitter care ulterior a fost ștearsă / Sursa:Twitter/Washington Post

Tweet-ul postat de KLM India a dispărut de pe internet în mai puțin de 24 de ore și a fost înlocui cu o scuză oficială și mențiunea ca „se baza pe date de aviație disponibile public”. În orice caz, este destul de trist când o companie aeriană îți amintește că avioane se pot prăbuși.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

To Top