Alătură-te comunităţii Altfel.md

(Electo-bot) Dumitru Chitoraga, despre primul proiect de lege pe care l-ar propune în Parlament

Foto: Altfel.md

Actual

(Electo-bot) Dumitru Chitoraga, despre primul proiect de lege pe care l-ar propune în Parlament

Dumitru Chitoraga, membru al Partidului Politic „Șor” a vorbit în cadrul emisiunii Electo-Bot despre legea care promite să protejeze producătorii autohtoni și să le asigure accesul mai larg pe rafturile magazinelor.

Dumitru Chitoraga, jurnalist de profesie, candidează din partea Partidului Politic „Șor” pe circumscripția uninominală 25, care cuprinde câte o parte din sectoarele Botanica și Centru al municipiului Chișinău.

În cazul în care ajunge în parlament, membrul PP „Șor” și-ar dori ca „acea lege care a fost anunțată ca 50+1, care spunea ca toți producătorii să fie pe rafturi în lanțurile de magazine, să fie oarecum modificată, ca să vedem foarte clar care sunt acele categorii de produse și să fie mai mult de 50+1, pentru că noi, de altfel, piața din Republica Moldova am pierdut-o”.

Mai curând, este vorba despre un proiect de lege, elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, care ar garanta accesul produselor moldovenești pe rafturile magazinelor la un raport de cel puțin 50 la sută. O lege care promite să protejeze producătorii locali, dar care abia urmează să fie aprobat de Guvern şi votat în Parlament.

Dumitru Chitoraga concurează pe circumscripția nr. 25 cu următorii candidați înscriși în cursa electorală:

Mîndru Victor (PDM), deputat

Alexandr Odințov (PSRM)

Inga Grigoriu (ACUM)

Aici puteți viziona interviul în întregime.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top