Alătură-te comunităţii Altfel.md

Rusia. Senatorii cer identificarea utilizatorilor de e-mail prin numărul de telefon și blocarea scrisorilor cu informații interzise

Foto: Andrei Klishas/Federation Council of Russia/Global Look Press

La ei

Rusia. Senatorii cer identificarea utilizatorilor de e-mail prin numărul de telefon și blocarea scrisorilor cu informații interzise

Mai mulți senatori ai Dumei de Stat din Rusia au propus un proiect de lege privind identificarea obligatorie a utilizatorilor de e-mail prin numărul de telefon și blocarea mesajelor ce conțin informații interzise, scrie Meduza.

O altă propunere se referă la obligarea serviciilor poștale să restricționeze transmiterea scrisorilor ce ar conține informații interzise timp de o zi, timp în care să primească instrucțiuni corespunzătoare din partea autorităților.

Anterior în Rusia a fost adoptată o lege similară privind identificarea utilizatorilor de mesagerie instantanee.

„Adoptarea acestui proiect de lege va reduce în mod semnificativ numărul mesajelor false despre terorism răspândite prin intermediul serviciilor de e-mail, va crea condiții legale pentru aducerea infractorilor în fața justiției, pentru a reduce daunele economice cauzate de astfel de mesaje”, se afirmă în nota explicativă.

Doi dintre autorii inițiativei, senatorii Andrei Klishas și Ludmila Bokova, au elaborat și proiectul de rezonanță „Programul Naţional de Economie Digitală”, menit să „securizeze” internetului rusesc în eventualitatea izolării de reţeaua informatică globală.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top