Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Acum 50 de ani se lansa „Space Oddity”. Tributul adus lui Bowie de un astronaut de pe Stația Spațială Internațională

Foto: captură video

Cultură

(video) Acum 50 de ani se lansa „Space Oddity”. Tributul adus lui Bowie de un astronaut de pe Stația Spațială Internațională

Toți astronauții îl iubesc pe Starman. La 50 de ani de la lansarea single-ului „Space Oddity”, astronautul și comandantul Stației Spațiale Internaționale, Chris Hadfield i-a adus un tribut muzicianului, și anume - coverul aceleiași melodii interpretate chiar de el, fiind totodată unica înregistrare muzicală făcută în spațiu.

Înregistrarea, făcută încă în 2013, pe când artistul era în viață, a devenit mai populară pe Youtube decât videoclipul original de pe canalul oficial al lui David Bowie, adunând aproape 43 de milioane și jumătate de vizualizări, pe când originalul are puțin peste 19 milioane

La 50 de ani, astronautul canadian i-a adus un tribut muzicianului său preferat, cu un re-post al cover-ului îndrăgitei melodii:

Comandantul Hadfield a spus că a făcut videoclipul din mai multe motive, dar „poate cel mai important din toate, a fost șansa de a lăsa oamenii să vadă unde am ajuns cu adevărat în explorarea spațială”.

David Bowie nu a fost foarte încântat de apariția cover-ului piesei sale din 1969, spunând că este „cea mai penibilă versiune a melodiei”.

După câteva dispute și complicații legale, David Bowie și Chris Hadfield au ajuns la un acord care a permis ca melodia să fie folosită pe o perioadă limitată, retrăgând drepturile de autor până în noiembrie 2016 pentru a lăsa melodia pe YouTube.

Nu este prima oară când „Space Oddity răsună în spațiu. Amintim că în februarie 2017, Elon Musk a lansat în spațiu racheta Falcon Heavy, iar cu ea, și celebra Tesla roșie, mașina sa personală. Fiind un fan intrăit al muzicianului britanic, Musk și-a trimis mașina în spațiu cu bateria plină, astfel, melodia „Space Oddity” s-a auzit pe repeat până la descărcarea completă a acumulatorilor.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top