Alătură-te comunităţii Altfel.md

Le Parisien: Pilotul de Formula 1, Michael Schumacher, este conștient

Foto: David Davies/PA Wire

Sport

Le Parisien: Pilotul de Formula 1, Michael Schumacher, este conștient

Michael Schumacher, fostul mare campion de Formula 1 ar fi conștient, afirmă surse de la spitalul Georges-Pompidou din Paris, unde pilotul a fost adus recent și urmează un tratament secret, scrie Le Parisien.

Zilele trecute, Michael Schumacher a fost transportat la spitalul Georges-Pompidou din Paris pentru un tratament ultra-secret, fiind transportat la bordul unei ambulanţe speciale, cu număr de Geneva, iar atunci când vehiculul a ajuns în cartea spitalului, Schumacher a fost pus pe o brancardă acoperită cu o husă care-i masca complet faţa şi corpul.

Potrivit publicației Le Parisien, în spitalul unde este internat pilotul de Formula 1, este mare agitație. O sursă din anturajul medicilor care îl îngrijesc pe sportiv, dă asigurări că acesta este conștient, însă nu poate da mai multe detalii despre starea de sănătate a pacientului.

Măsurile de securitate au fost excepţionale - peste 12 persoane au supravegheat operaţiunea, iar în zonă au fost poliţişti care au alungat imediat curioşii atraşi de desfăşurarea neaşteptată de forţe.

Capul operaţiunilor a fost profesorul Philippe Menasché, medicul personal al lui Michael Schumacher. Iar celebrul său pacient a fost internat la secţia de chirurgie cardiovasculară.

Nu se cunoaşte exact ce tratament va urma Michael Schumacher. Conform cotidianului Le Parisien, acesta va beneficia de o terapie cu celule stem care sunt injectate pentru a evita inflamarea organelor interne. Alte surse susţin că Michael Schumacher este deja la a treia vizită la spitalul Georges Pompidou, după alte două tratamente primite în primăvară.

În ciuda eforturilor familiei lui Schumacher de a-l ține pe pilot departe de ochii presei, iarna trecută au existat zvonuri precum sportivul nu ar mai fi țintuit la pat și nu mai este dependent de aparatul medical de oxigenare mecanică a plămânilor. Mai târziu, în presă au apărut informații și despre faptul că sportivul și familia sa ar fi părăsit locuința din Geneva și ar fi mers chiar și într-o vacanță în Palma de Mallorca, unde au petrecut sărbătorile de iarnă, anul nou și ziua de naștere a pilotului.

Accidentul suferit de Schumacher s-a produs în decembrie 2013 la schi. Diagnosticul a fost unul grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală.

De atunci, familia a păstrat misterul în privinţa stării de sănătate a lui Michael Schumacher. Germanul cu 91 de Grand Prix-uri în palmares a fost tratat de profesorul Philippe Menasché, un eminent chirurg cardiolog în vârstă de 69 de ani. Acesta este iniţiatorul unei terapii revoluţionare pentru cei care suferă de insuficienţă cardiacă.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sport

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top