Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Operaţiune istorică la Roma: opt vile luxoase construite ilegal de un clan mafiot, confiscate

Foto: BBC

Pe bune

(video) Operaţiune istorică la Roma: opt vile luxoase construite ilegal de un clan mafiot, confiscate

Poliţia italiană a confiscat marţi, la Roma, opt vile de lux construite ilegal de un clan mafiot local, relatează Reuters, citat de Adevărul.

Circa 600 de membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi pentru această operaţiune, care a avut loc în zori. Primăriţa Romei, Virginia Raggi, a anunţat că cele opt proprietăţi confiscate vor fi dărâmate până la sfârşitul anului în curs.

„Este o zi istorică pentru Roma şi locuitorii ei. Punem capăt anilor de ilegalitate şi adresăm un mesaj ferm clanului Casamonica”, a spus Raggi, care face parte din Mişcarea Cinci Stele şi a câştigat în 2016 cu promisiunea de a reda strălucirea „Oraşului etern”.

Cu toate că este activ de aproape cinci decenii în cartierele din sud-estul Romei, clanul Casamonica a devenit cunoscut marelui public abia acum trei ani, după organizarea unor funeralii fastuoase pentru naşul său, Vittorio Casamonica. Petale de trandafir au fost aruncate dintr-un elicopter în timpul ceremoniei, iar un banner uriaş a fost desfăşurat pe biserica San Giovanni Bosco, cu mesajul „Ai cucerit Roma, acum vei cuceri paradisul“. Funeraliile au generat un scandal uriaş, iar reprezentanţi ai clasei politice au cerut sancţiuni împotriva acestui clan.

În iulie, poliţia a arestat 33 de membri ai Casamonica. Unele dintre imobilele confiscate marţi au fost ridicate pe site-uri arheologice, cum ar fi apeductul Felice.

„Sărbătoarea s-a terminat“, s-a felicitat ministrul italian de Interne Matteo Salvini în cursul unei vizite la un centru de comandament al poliţiei.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

To Top