Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Cea mai adâncă piscină din lume se construiește în Polonia și este o minune tehnologică

Foto: @deepspotland/Facebook

Sci-Tech

(video) Cea mai adâncă piscină din lume se construiește în Polonia și este o minune tehnologică

Fascinația pentru superlative absolute a dus la unele dintre cele mai interesante construții umane. Printre ele, se numără și cea mai adâncă piscină.

În timp ce Burj Khalifa din Dubai continuă să fie cea mai înaltă clădire din lume din 2008, cu o performanță de 828 de metri, polonezii s-au gândit să depășească recordul pentru cea mai adâncă piscină. Chiar dacă ai crede că utilitatea unei asemenea creații nu este una foarte evidentă, amatorii de scufundări își vor putea testa abilitățile într-un mediu controlat, scrie Playtech.

În mod evident, dificultățile tehnice ale unei asemenea performanțe sunt foarte mari, din cauza presiunii apei care crește în raport cu adâncimea. Chiar și așa, în această toamnă, la aproximativ 40 de kilometri de Varșovia, în localitatea Mszczonów, vei putea experimenta cea mai adâncă piscină din lume. Cei mai adânc punct va fi la aproximativ 45 de metri în pământ, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

Piscina este intitulată „DeepSpot - punctul din adâncime”. Aceasta va susține un volum 8000 de metri cubi de apă - echivalentul a 27 de piscine obișnuite.

DeepSpot - cea mai adâncă piscină din lume / Sursa:@CEN/@deepspotpoland

Presa locală a confirmat adâncimea de 45 de metri, iar aceasta reprezintă un record mondial. La moment, cea mai adâncă piscină din lume funcțională are 40 de metri adâncime, cu cinci metri mai puțin și se află în localitatea Montegrotto Terme din Italia.

Responsabilă de acest proiect deosebit este aceeași companie care a construit în regiunea Varșovia simulatorul de skydiving intitulat FlySpot. Revenind însă la DeepSpot, ansamblul de relaxare va mai găzdui și alte lucruri pe lângă piscina efectivă. Vor exista restaurante, săli de conferință și un hotel. Unele dintre camerele de hotel îți vor oferi vedere la piscină, dar, din păcate, nu vor veni cu geamuri sub apă. În schimb, va exista un tunel subacvatic, dacă vrei să-ți saluți prietenii de la adâncime, dar nu vrei să înoți.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top