Alătură-te comunităţii Altfel.md

A fost creat alcoolul care nu îmbată și nici nu provoacă mahmureală. Când va fi disponibil

Foto: spinoff.com

Sci-Tech

A fost creat alcoolul care nu îmbată și nici nu provoacă mahmureală. Când va fi disponibil

Alcoolul care nu te poate îmbăta și care nu produce efectele mahmurelii sau leziuni ale ficatului ar putea fi disponibil în următorii 5 ani, potrivit unui cercetător britanic.

Alcoolul sintetic, numit Alcarelle, a fost creat de profesorul David Nutt. Acesta este de părere că substanța va schimba modul în care oamenii consumă alcool în viitor. Asta după ce va fi reglementat, relatează The Independent, citat de Știrile Protv.

Profesorul David Nutt a fost consilier al guvernului britanic pe probleme legate de consumul de droguri. Și-a pierdut jocul după o declarație controversată - a spus că droguri precum ecstasy și LSD sunt mai puțin periculoase decât alcoolul.

Împreună cu partenerul lui David Orren, acesta a inventat molecula alcosynth - o alternativă sintetică a alcoolului. Într-un interviu pentru The Guardian, profesorul susține că alcoolul sintetic ar provoca aceleași senzații ca alcoolul normal mai puțin mahmureala. Drumul spre descoperirea sa a început în anii 80 pe când David Nutt era student și a inventat un antidot la alcool, adică o substanță care să anuleze efectele consumului de alcool.

Pe baza identificării unor receptori, Alcosynth permite chiar modificări, adică consumatorul poate alege un tip de alcool sintetic care îi dă senzația de parcă ar fi băut alcool la o petrecere sau de parcă era doar la un pahar cu prietenii la bar. Toate acestea fără să te îmbeți ca la alcoolul normal. Alcoolul sintetic nu a fost supus la teste extinse în afara celor de laborator. Dar creatorii săi au venit cu un plan de 5 ani pentru ca molecula să fie reglementată pe piață de autoritățile în domeniu ca un aditiv alimentar sau ca ingredient.

Ei trebuie să demonstreze că alcoolul sintetic nu are toxicitatea alcoolului normal și nici efectele negative ale acestuia. Specialiștii cred că ar exista loc pe piață pentru un astfel de produs pentru că industria investește tot mai mult în alternative la alcool.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top