Alătură-te comunităţii Altfel.md

Greta Thunberg a ajuns în New York, după două săptămâni petrecute în Oceanul Atlantic

Foto: Kena Betancur/AFP/Getty Images

Actual

Greta Thunberg a ajuns în New York, după două săptămâni petrecute în Oceanul Atlantic

Călătoria ca un manifest pe care tânăra activistă de mediu Greta Thunberg a făcut-o peste Oceanul Atlantic a ajuns la final. Adolescenta, care a devenit celebră după ce a început să lipsească de la cursuri o zi pe săptămână, în semn de protest faţă de lipsa măsurilor luate de autorităţi pentru protejarea planetei, a ajuns la New York.

Tânăra a traversat Oceanul în două săptămâni, la bordul unei ambarcaţiuni propulsate doar de surse de energie regenerabile.

Mâine, Greta va lua parte la o demonstraţie în faţa sediului ONU din New York.

În uralele şi aplauzele admiratorilor săi, Greta a ajuns în Portul New York la finalul unei călătorii începute pe 14 august în Plymouth, Marea Britanie. Activista a traversat Atlanticul la bordul unui iaht cu zero emisii de carbon. Ambarcaţiunea lungă de 20 de metri este echipată cu panouri solare şi turbine subacvatice, fără duşuri sau toaletă.

„Călătoria a fost surprinzător de plăcută. Nu mi s-a făcut rău de mare nici măcar o dată” - Greta Thunberg.

Adolescenta s-a arătat neîncrezătoare că gestul său îi va schimba opinia lui Donald Trump în subiectul schimbărilor climatice. Rămâne totuşi optimistă.

Greta Thunberg a devenit celebră după ce a început să lipsească de la şcoală în fiecare vineri, în semn de protest faţă de lipsa unor măsuri drastice luate de guvernele lumii pentru protejarea mediului.

Adulţii sunt cei care au provocat această problemă şi nu cred că ei ar trebui să îmi spună mie să fiu un copil normal şi să fac ce fac ceilalţi copii, pentru că ei sunt vinovaţi pentru situaţia la care s-a ajuns. Noi doar încercăm acum să curăţăm după ei - Greta Thunberg.

Activista suedeză în vârstă de 16 ani a fost invitată să participe în luna septembrie la Summitul ONU privind schimbările climatice care va avea loc la New York şi plănuieşte în decembrie să ia parte şi la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din Chile.

sursa: Observator.tv

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top