Alătură-te comunităţii Altfel.md

Bărbatul care a trimis colete cu bombe artizanale criticilor lui Trump condamnat la 20 de ani de închisoare

Foto: NY Post

La ei

Bărbatul care a trimis colete cu bombe artizanale criticilor lui Trump condamnat la 20 de ani de închisoare

Un american în vârstă de 57 de ani, care a trimis mai multe colete-capcană unor personalităţi democrate şi unor critici ai preşedintelui Donald Trump, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Trimiterea prin poştă a bombelor artizanale, pentru care Cesar Sayoc a pledat vinovat în martie, a suscitat o îngrijorare la scară naţională şi a dus la o amplă anchetă a poliţiei pe întreg teritoriul American, relatează AFP.

„Natura şi circumstanţele acestor infracţiuni sunt oribile”, a explicat judecătorul Jed Rakoff, când şi-a dat verdictul.

Sayoc, care locuia în Florida, a expediat coletele la sfârşitul lui octombrie 2018 la circa 15 personalităţi anti-Trump. Printre cei vizați se află miliardarul şi filantropul George Soros, fostul secretar de stat Hillary Clinton, fostul preşedinte Barack Obama, fostul vicepreşedinte Joe Biden sau actorul new-yorkez Robert de Niro.

Niciunul dintre colete nu a explodat şi nici măcar nu a ajuns la destinatari. Însă vizându-i în mod specific pe democraţi, acestea au făcut să crească tensiunea în SUA, în plină campanie electorală pentru alegerile de la jumătatea mandatului de la 6 noiembrie.

Cesar Sayoc, care avea antecedente judiciare şi trăia într-o camionetă acoperită cu postere pro-Trump şi anti-democrate, a fost arestat în Florida, la cinci zile după ce primul colet a fost găsit în cutia din scrisori a reşedinţei lui George Soros, din nordul New York-ului.

În urma unei vaste operaţiuni, poliţia a găsit amprentele sale digitale şi ADN-ul său pe pachete. Bărbatul a fost inculpat iniţial pentru 30 de capete de acuzare, care făceau ca el să rişte închisoarea pe viaţă.

El a pledat vinovat, în cele din urmă, pentru 65 de capete de acuzare, recunoscând că a trimis 16 colete-capcană unor personalităţi din rândul democraţilor.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top