Alătură-te comunităţii Altfel.md

Dumitru Alaiba, despre concursurile la ANRE și ANSC: Igor Dodon facilitează concursurile trucate și oferă protecție celor instaurați în funcție contrar legii

Foto: parlament

Actual

Dumitru Alaiba, despre concursurile la ANRE și ANSC: Igor Dodon facilitează concursurile trucate și oferă protecție celor instaurați în funcție contrar legii

Deputatul PAS Dumitru Alaiba bate alarma despre modul în care a fost numită conducerea la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și la Autoritate Națională pentru Soluționarea Contestațiilor. Potrivit lui, președintele Igor Dodon a preluat această practică, facilitând concursurile trucate și oferind protecție celor instaurați în funcție contrar legii, meritelor sau competențelor.

În context, deputatul a venit cu două exemple:

„La ANRE, parlamentul a numit în funcție un director care a câștigat un concurs ce nu poate fi numit public (așa scrie în lege). Spre deosebire de alte cazuri, deputații au fost preîntâmpinați. Alarma a fost bătută de data asta. Au votat oricum. Pentru că așa le-a spus Dodon.

La ANSC, Anatolie Zagorodnîi nu îndeplinește condițiile LEGALE de a fi avut trei ani de experiență în achiziții publice. A fost numit urmare a unui concurs, la fel, netransparent. A fost revocat o dată. A mers în judecată. Judecata a scris istorie anulând direct voința poporului. Un precedent extrem de periculos. Zagorodnîi în continuare nu îndeplinește condițiile legale minime de a deține această funcție”.

Reamintim că Anatolie Zagorodnîi a fost demis din funcția de director al Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor, cu votul deputaților, în cadrul ședinței Parlamentului din 5 iulie 2019. În februarie 2020, dânsul a fost restabilit în funcție săptămâna trecută printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, care a anulat o hotărâre a Parlamentului.

Președinția încă nu a venit cu o reacție la cele spuse de deputatul PAS.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top