Alătură-te comunităţii Altfel.md

Doi australieni nu și-au plătit impozitele deoarece acest lucru „contravine voinței lui Dumnezeu”. Decizia instanței

Foto: msn.com

Pe bune

Doi australieni nu și-au plătit impozitele deoarece acest lucru „contravine voinței lui Dumnezeu”. Decizia instanței

Doi fraţi din Australia, care au refuzat să plătească impozitul pe venit pe motiv că această impunere ''contravine voinţei lui Dumnezeu'', au fost obligaţi să achite peste 2,3 milioane de dolari australieni (1,6 milioane de dolari americani) după ce un judecător a dispus că Biblia nu menţionează ''să nu plăteşti impozit'', relatează joi DPA, preluată de Libertatea.

Fanny Alida Beerepoot şi fratele său, Rembertus Cornelis Beerepoot, au refuzat să plătească impozit pe venit începând din anul 2011 pe motiv că achitarea taxelor către stat ar însemna nesupunerea faţă de Dumnezeu, a notat joi presa locală.

Cei doi, misionari creştini, au compărut săptămâna aceasta la Curtea Supremă din Tasmania din capitala statului Hobart, după ce s-a constatat că datorează aproape 930.000 de dolari sub formă de impozit pe venit neachitat şi cheltuieli cumulate, conform Australian Associated Press.

În documentele înaintate instanţei, fratele a susţinut că legislaţia privind obligaţia de achitare a impozitului contravine legii „Atotputernicului Dumnezeu”, a notat postul australian ABC. „Proprietatea este învestită de Dumnezeul Atotputernic şi El este cel pe care îl slujim”, a spus el argumentând că „legea Atotputernicului Dumnezeu este legea supremă pe acest pământ”.

Judecătorul și-a bazat decizia pe textul biblic „Dacă nu puteţi să-mi găsiţi un pasaj în scriptură sau evanghelie care susţine „să nu plăteşti impozit”, atunci, vedeţi voi, am dificultăţi în găsirea unui punct de plecare”, a declarat judecătorul Stephen Holt.

Judecătorul a precizat că la o căutare pe Google a descoperit relatarea în care Iisus pe spune discipolilor săi „daţi Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”.

Cei doi au fost obligaţi să plătească împreună 2,3 milioane de dolari statului australian. Judecătorul a menţionat că cei doi aveau o convingere „sinceră şi reală” şi nu invocaseră acest motiv pentru a evita responsabilităţile fiscale. „Însă, după părerea mea, Biblia precizează efectiv faptul că problemele civile şi legile lui Dumnezeu operează în două sfere diferite”, a declarat el.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top