Alătură-te comunităţii Altfel.md

Facebook și-a prezentat moneda Libra, însă băncile centrale din întreaga lume vor să o reglementeze

Foto: TechCrunch

Sci-Tech

Facebook și-a prezentat moneda Libra, însă băncile centrale din întreaga lume vor să o reglementeze

Băncile centrale din întreaga lume vor să reglementeze moneda virtuală Libra, prezentată recent de către Facebook și prevăzută a intra în folosință din 2020, de teama ca nu cumva aceasta să fie utilizată pentru spălare de bani și finanțarea terorismului, scrie Reuters, citat de Libertatea.

Libra va avea o valoare egală cu un dolar, iar Facebook vrea să o folosească pentru crearea unui sistem de plăți, astfel încât oamenii să poată trimite bani în orice colț al lumii prin intermediul aplicațiilor WhatsApp și Facebook Messenger. Libra va fi gestionată de un consorţiu care are în componență companii de plăți precum Visa şi Mastercard, până la retaileri online ca eBay sau societăți din domeniul transporturilor, precum Uber.

Aceast lucru ar urma să se întâmple în 2020.

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a declarat tranșant că Facebook nu ar trebui să pornească de la premisa nereglementării, așa cum a făcut în domeniul social media. „Trebuie să fie sigură sau nu se va întâmpla”, a spus Carney.

Acesta a mai spus și că autoritățile de protecție a consumatorilor vor avea și ele un cuvânt de spus. „Consider că trebuie să mai treacă mult timp înainte ca propunerea Facebook să devină ceva ce vom folosi în mod curect”, a afirmat joi și Philip Lowe, guvernatorul băncii centrale din Australia.

Acesta a mai spus că sunt multe probleme de reglementare care trebuie rezolvate.

Preşedintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat zilele trecute că a discutat deja cu Facebook despre Libra. El a completat că Fed va avea „aşteptări mari” legat de această criptomonedă în privința siguranţei şi a respectării legislaţiei în domeniul financiar.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top