Alătură-te comunităţii Altfel.md

Descoperirea din mormântul unei „prințese a sciților” a declanșat o dispută între Rusia și Ucraina

Foto: Reddit

Pe bune

Descoperirea din mormântul unei „prințese a sciților” a declanșat o dispută între Rusia și Ucraina

Bogățiile de neînchipuit îngropate alături de rămăsițele unei „prințese a sciților” au fost scoase la lumină de arheologi într-o regiune din Crimeea. Mormântul femeii datează din primul secol după Hristos, au declarat cercetătorii ruși.

„Prințesa” a fost îngropată cu 140 de obiecte, printre care cercei, un colier și brățări. Dintre acestea, cea mai frumoasă podoabă este o coroană împodobită cu opt frunze de laur, potrivit The Sun, citat de Știrile Protv.

În mod normal, mormintele sciților includ numeroase oseminte umane, însă în acest caz este vorba de un singur schelet – cel al femeii – care indică și statutul său social. În apropiere au mai fost descoperite și două inele din aur gravate cu motive mitologice.

Un politician local a declarat că această descoperire este foarte importantă prin unicitatea decorațiunilor și a motivelor gravate. În momentul de față, sarcina arheologică este păstrată în Olanda, iar Ucraina a declanșat o bătălie legală pentru a obține obiectele, însă autoritățile ruse insistă că această descoperire ar trebui dusă în Crimeea.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

To Top