Alătură-te comunităţii Altfel.md

SUA și Mexic vor înființa o echipă comună pentru a opri traficul de droguri

Foto: Raddington Report

La ei

SUA și Mexic vor înființa o echipă comună pentru a opri traficul de droguri

Autoritățile din SUA și Mexic vor înființa o echipă comună care va viza liderii și finanțele cartelurilor de droguri care transportă opioide în SUA, în contextul unei creșteri substanțiale a numărului de decese cauzate de consumul excesiv de astfel de substanțe, scrie Mediafax.

Anthony Williams, şef de operaţiuni în cadrul Administraţiei pentru combatere a traficului de droguri (DEA), a declarat că pentru a opri traficul de droguri este crucial ca autorităţile să vizeze finanţele cartelurilor, adăugând că „singurul scop al acestor entităţi este să facă un singur lucru - bani”.

Mexicul rămâne principală cale de intrare în SUA pentru traficanţii de cocaină, şi a devenit şi cea mai importantă sursă de heroină, care alimentează o creştere substanţială a numărului persoanelor dependente de opioide în Statele Unite. Totodată, Mexicul constituie şi o sursă majoră de metamfetamină.

În ultimii 12 ani, Mexicul a desfăşurat mii de ofiţeri de poliţie şi militari pentru a lupta împotriva cartelurilor violente de droguri, efort lăudat de Washington.

Însă preşedintele ales de la Ciudad de Mexico, Andres Manuel Lopez Obrador, un populist de stânga, a promis că va schimba războiul Mexicului cu drogurile, potrivit consilierilor săi, sugerând că în locul unei strategii dure, noul lider ar putea negocia pacea şi oferi amnistii.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top