Alătură-te comunităţii Altfel.md

Cum poţi trata înţepăturile de ţânţari

Foto: Wallpaper Abyss

Actual

Cum poţi trata înţepăturile de ţânţari

Oamenii de ştiinţă au demonstrat faptul că mirosul pielii tale şi cantitatea de dioxid de carbon aflată pe suprafaţa ei, astfel unii oameni devin mai susceptibili înţepăturilor de ţânţari, scrie descopera.ro

Shari Lipner, asistent-profesor de dermatologie în cadrul Weill Cornell Medicine, există un motiv pentru care unii oameni prezintă înţepături mai grave decât ceilalţi.

Când un ţânţar de înţeapă acesta injectează salivă în pielea ta. „Saliva conţine proteine şi alergeni care provoacă senzaţia de mâncărime, umflături şi înroşirea pielii în majoritatea cazurilor”, spune Shari Lipner.

Cea mai comună reacţia la înţepătura de ţânţar este umflarea zonei şi senzaţia de mâncărime la un nivel destul de redus. Dar pielea unor oameni reacţionează în mod diferit.

Specialistul explică faptul că modul în care pielea ta reacţionează are legătură cu nivelul de alergie pe care îl ai faţă de saliva ţânţarului.

În cazurile cele mai grave, oamenii pot ajunge să facă şoc anafilactic care se manifestă prin umflarea buzelor şi dificultate în respiraţie. De aceea, Shari Lipner recomandă un control medical cât mai rapid.

Mărimea înţepăturii depinde şi timpul cât durează înţepătura, cu cât durează mai mult, cu cât aceasta este mai mare.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top