Alătură-te comunităţii Altfel.md

Microsoft a depășit o mie de miliarde de dolari ca valoare

Foto: Fortune

Sci-Tech

Microsoft a depășit o mie de miliarde de dolari ca valoare

Capitalizarea Microsoft a depășit o mie de miliarde de dolari, după ce acțiunile companiei au crescut pe bursă, ca urmare a anunțării unor rezultate financiare peste așteptări, scrie Libertatea.

Titlurile Microsoft au urcat cu 4,4%, până la 130,54 dolari, astfel că gigantul a depășit Apple, care avea o valoare de 980 de miliarde de dolari. Acțiunile Microsoft au crescut cu 23% în acest an.

Veniturile totale al Microsoft au urcat cu 14%, până la 30,57 miliarde de dolari, în vreme ce profitul a urcat de la 7,42 miliarde de dolari la 8,81 miliarde. Microsoft pariază masiv în ultimii ani pe serviciile de cloud computing, în condițiile în care divizia care produce sistemul de operare Windows pierde teren ca urmare a declinului calculatoarelor în fața mobilelor și a internetului.

Totuși, cea mai mare companie este Apple, care a atins valoarea de o mie de miliarde de dolari anul trecut în vară, fiind urmată ulterior de către Amazon.

Alături de Alphabet – holdingul care controlează Google – acestea se luptă pentru titlul de cea mai valoroasă companie a planetei. Totuși, cea mai profitabilă este alta: gigantul petrolier Saudi Aramco, deținut de stat în Arabia Saudită, ar putea valora 10.000 de miliarde de dolari dacă ar fi listat la bursă. Acesta a consemnat anul trecut un profit net de 111 miliarde de dolari, comparativ cu cele 59,5 miliarde produse de către Apple, potrivit CNBC.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

To Top