Alătură-te comunităţii Altfel.md

Comentariu: lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor: competențe și aspirații

Foto: Octav Ganea

Student Life

Comentariu: lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor: competențe și aspirații

Lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor a devenit o problemă actuală. Conform datelor statistice rata șomajului în Republica Moldova s-a majorat cu 7,8% în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani. În zona rurală procentajul e de 4 ori mai mare decât la oraș.

Lipsa locurilor de muncă se datorează și faptului că majoritatea tinerilor aleg profesiile care au o suprasaturație pe piața muncii, pentru că sunt prea mulți specialiști. Cele mai întrebate specialități sunt: pe primul loc se plasează facultatea de drept, precedat de facultatea de economie, IT, jurnalism și limbi străine. Aceste date sunt confirmate în știrea „Cele mai populare facultăți din Republica Moldova”, unde putem vedea cu lux de amănunte că 1200 de studenți au preferat să se specializeze pe domeniile enunțate mai sus. Potrivit mănăgerului piațamuncii.md din Chișinău, Silvia Dulap specialitățile drept și economie nu au o perspectivă atât de mare pe piața muncii. Multe specialități rămân neacoperite din cauza lipsei de studenți, potrivit rectorului Universității Pedagogice, Nicolae Chicuș, care a declarat pentru tv8.md că a scăzut semnificativ numărul studenților dacă în 2011 erau 6000 cereri de admitere, acum sunt 4300. Acest fapt provoacă lipsa cadrelor didactice în școli, conform Ministerului Educației Culturii și Cercetării în anul de studiu 2018-2019 este un deficit de 2042 de profesori. Iar experții Băncii Mondiale relatează că în viitorul apropiat se vor închide unele universități din Moldova din cauza lipsei de studenți și profesori.

Mai mulți șomeri au menționat pentru adevărul.md că principalele probleme pe care le întâlnesc tinerii în căutarea unor locuri de muncă sunt salariile mici, lipsa experienței de lucru și lipsa locurilor de muncă. Fiecare al şaselea dorește să lucreze în servicii şi comerţ, fiecare al şaptelea caută funcţii de conducere şi fucnţionari superiori. Nivelul minim de venit lunar pe care şi-l doresc tinerii şomeri este de 3500 lei pe lună. Mai mult de jumătate din tinerii inactivi, care doresc să lucreze, sunt optimişti privitor la şansele de angajare în câmpul muncii pe viitor în Republica Moldova. Aceștea încep să lucreze la vârsta de 19 ani. Iar 63,2 % dintre ei au reuşit să se angajeze la un post de muncă. Motivele pentru care tinerii au fost angajaţi pe o perioadă determinată au fost lucrul ocazional, lucrul sezonier, instruirea, pregătirea la locul de muncă, înlocuirea lucrătorilor absenţi, contractele temporare cu prelungire permanentă la acelaşi angajator şi îndeplinirea anumitor servicii conform adevărul.md.

Moldova1 relatează că încadrarea în câmpul muncii, migrația și oportunitățile de dezvoltare sunt cele mai mari provocări cu care se confruntă tinerii din țara noastră, conform acesteia tinerii care fac parte din consiliile pentru tineri au realizat un program de combatere a acestei probleme, citez: În baza problemelor identificate, vom elabora programe menite să amelioreze situaţia în rândul tinerilor. Avem mai multe programe în ceea ce ţine de aspectul vieţii tinerilor, aspectul cultural, dezvoltarea personală și profesională.

Deficitul de locuri de muncă de calitate, productivitatea joasă a muncii și veniturile mici, dezvoltarea economică nefavorabilă a mediului rural, tratarea discriminatorie a unor grupuri de populaţie pe piaţa muncii și capacitățile instituţionale modeste au amplificat sărăcia, au perpetuat excluziunea socială și au generat migraţia externă de muncă ca o alternativă a șomajului și ocupării informale, astfel Guvernul Republicii Moldova a implimentat Strategia Națională privind reducerea ratei șomajului cu 5% în perioada 2017-2021. Pentru a soluționa această problemă Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă începând cu anul 2019 va implimenta o nouă lege cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurare de șomaj, care propune un pachet de măsuri, ce va necesita o abordare individualizată a șomerilor, colaborarea mai eficientă cu angajatorii, studierea continuă și profundă a cererii pieței muncii întru prevenirea decalajelor între cererea și oferta de forță de muncă, stabilirea unor parteneriate pe piața muncii, inclusiv la nivel local cu implicarea mai activă a administrației publice locale.

Acest articol a fost realizat de studenta stagiară pentru altfel.md, Lucia Scarevnea.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Student Life

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top