Alătură-te comunităţii Altfel.md

Mexicanii fură materiale din viitorul zid al lui Trump şi le folosesc pentru casele lor

Foto: Ariana Dreshler/AFP/Getty Images

La ei

Mexicanii fură materiale din viitorul zid al lui Trump şi le folosesc pentru casele lor

Zidul de la graniţa dintre SUA şi Mexic pare să fi devenit profitabil pentru localnici. Cel puţin 15 persoane au fost arestate după ce au fost prinşi furând materiale de construcţie depozitate la graniţa cu Statele Unite pentru construcţia zidului cerut de preşedintele Trump, scrie Huffington Post, citat de Știrile Protv.

Inculpaţii, printre care s-ar număra şi un american, furau mai ales sârmă ghimpată, pe care o vindeau apoi localnicilor din cartierele sărace din Tijuana, care o folosesc pentru a-şi proteja casele de hoţi.

Ziarul El Sol de Tijuana a publicat şi imagini cu locuinţe din cartierele sărace ale oraşului mexican pe care oamenii şi-ar fi instalat sârmă ghimpată furată din stocurile create în vederea construirii zidului dorit de Trump.

Publicaţia susţine că traficanţii de materiale ar fi conduşi chiar de un american. Ei cer cel mult 525 de pesos pentru sârmă – adică 27 de dolari – şi alţi 40 de pesos (un pic peste 2 dolari) pentru a o monta.

Donald Trump a cerut 8,6 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa cu Mexiculşi a declarat stare de urgenţă naţională ca să obţină aceste fonduri. În trecut, preşedintele s-a lăudat că îi va face pe mexicani să plătească pentru zid.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top