Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto/video) În Botswana a fost descoperit un diamant albastru de 20 de carate. Ar putea fi cel mai scump din lume

Foto: Okavango Diamond Company

Pe bune

(foto/video) În Botswana a fost descoperit un diamant albastru de 20 de carate. Ar putea fi cel mai scump din lume

Compania de stat a Botswanei, Okavango Diamond, a dezvăluit miercuri ceea ce se crede a fi cel mai mare diamant albastru descoperit vreodată în țara din sudul Africii, care este unul dintre cei mai importanți producători de diamante din lume.

Piatra prețioasă în formă de ovală de 20,46 carate a fost numită „Bleu Okavango” în cinstea Deltei Okavango, un sit care prezintă un patrimoniu mondial bogat în faună sălbatică, scrie mining.com.

Din toate diamantele colorate, cele albastre sunt cele mai neobișnuite și minerii susțin că descoperirea unuia este un eveniment extrem de rar, chiar și în Botswana, stat pentru care diamantele reprezintă 80% dintre exporturi.

„Este incredibil de neobișnuit faptul că o piatră de această culoare și natură provine din Botswana - o descoperire într-o viață”, a declarat directorul executiv al Companiei Okavango Diamond, Marcus ter Haar.

„Un procent foarte mic din diamantele lumii sunt înzestrate cu o culoare atât de specială”, a menționat directorul companiei, care se așteaptă să vândă piatra până la sfârșitul anului.

În 2016, un diamant de culoarea lbastru intens, cunoscut sub numele de „The Cullinan Dream”, sa vândut pentru 25,4 milioane de dolari la o licitație la Casa Christie’s din New York, devenind cea mai scumpă piatră de acest fel vândută vreodată la licitație.

The Cullinan Dream / Sursa:Christie's

Anul trecut, un diamant albastru de 6,16 carate, transferat în secret prin moștenire în familiile regale europene timp de peste trei secole, a fost vândut cu 6,7 milioane de dolari la o licitație la Sotheby's din Geneva - cu 1,4 milioane de dolari mai mult decât se așteptau experții.

Diamantul albastru, de 6,16 carate / Sursa:Sotheby's

Cel mai cunoscut diamant albastru este Hope Diamond, cunoscut și sub numele de „Le Bijou du Roi” (Bijuteria regelui), „Le bleu de France” (Albastrul Franței) și Tavernier Blue. Diamantul masiv, albastru de 45.52 carate este păstrat acum la Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington, D.C.

Le Bijou du Roi

Le Bijou du Roi / Sursa:Wikimedia Commons
Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top