Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Un şarpe veninos cu două capete a fost descoperit în Statele Unite

Foto: ABC News

Pe bune

(video) Un şarpe veninos cu două capete a fost descoperit în Statele Unite

Un şarpe cu două capete, botezat Double Dave, a fost găsit într-o pădure din statul american New Jersey, specialiştii spunând că descoperirea este una deosebit de rară, relatează BBC, citat de Adevărul.

Şarpele, descoperit luna trecută, are un singur corp, dar două capete complet dezvoltate, patru ochi şi două limbi, acestea funcţionând în mod independent. Preluată de un grup de biologi, reptila va fi studiată în captivitate.

„Ar fi destul de greu ca acest şarpe să supravieţuiască în sălbăticie”, a explicat biologul David Schneider, explicând că acesta înţepeneşte atunci când încearcă să scape dintr-o situaţie periculoasă, lucru care l-ar face o ţintă uşoară pentru prădători.

David Schneider a povestit că a făcut descoperirea alături de un coleg dintr-o organizaţie specializată în studierea reptilelor şi amfibienilor pe cale de dispariţie, numind şarpele Double Dave pentru că atât el, cât şi colegul său au numele David. Aflaţi într-o pădure din New Jersey, aceştia observau momentul în care un şarpe-cu-clopoţei năştea.

Acesta a mai explicat şi faptul că naşterea şerpilor cu două capete este similară cu cea a gemenilor siamezi: un embrion aflat în plină dezvoltare începe să se separe în gemeni identici, dar întregul proces se opreşte înainte de o împărţire completă.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top