Alătură-te comunităţii Altfel.md

Un alt soldat nord-coreean a traversat graniţa printre gloanţe şi mine explozive pentru a scăpa din Coreea de Nord

Foto: Jacquelyn Martin/AP

La ei

Un alt soldat nord-coreean a traversat graniţa printre gloanţe şi mine explozive pentru a scăpa din Coreea de Nord

Armata sud-coreeană a reținut un soldat fugar din Coreea de Nord care a traversat zona fortificată demilitarizată care separă cele două țări, cu intenția de a dezerta din țara sa, scrie The Guardian, citând potrivit șefilor armatei sud-coreene.

Soldatul neidentificat a fost detectat pentru prima dată miercuri noaptea de echipamentele de imagistică termică în timp ce se deplasaspre sud, lângă râul Imjin, iar trupele sud-coreene l-au luat în custodie chiar înainte de miezul nopții.

Tot miercuri, sud-coreenii au găsit un cadavru în apropierea graniţei fortificate, presupus a aparţine unui civil nord-coreean care a încercat să scape din ţara lui Kim Jong-un.

Îmbrăcat în haine de tip militar și cu o centură, cadavrul a fost găsit în râul Imjin și părea să fie mort cel puțin două săptămâni, informează agenția de știri Coreea de Sud Yonhap.

Sute de nord-coreeni încearcă să fugă în Coreea de Sud în fiecare an, sperând să evadeze, dar rareori reușesc. Graniţa dintre cele două Corei este împânzită de mine explozive, garduri cu sârmă ghimpată, santinele şi echipament militar aparţinând ambelor ţări.

Cele două Corei au convenit în 2018 să încerce să reducă tensiunile de-a lungul frontierei comune prin reducerea numărului de mine de teren și a posturilor de pază, dezarmarea paznicilor lor într-o zonă de armistițiu și impunerea unei zone liberă de zboruri.

Un caz pe care l-a cunoscut lumea întreagă s-a produs în noiembrie 2017, când un militar nord-coreean de 20 de ani a reușit să traverseze zona demilitarizată la volanul unei mașini, ajungând în Sud rănit de gloanțele trase de alți militari nord-coreeni.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top